Μάτι-Νέες αποκαλύψεις: «Με ξενάγησε, ήπιαμε καφέ, βλέπαμε τον καπνό»

Η κατάθεση της γυναίκας που βρισκόταν με τον διοικητή των εναέριων μέσων

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Νέα στοιχεία για τις κρίσιμες ώρες της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αποκαλύπτει την κατάθεση της γυναίκας που βρισκόταν μαζί με τον διοικητή των εναέριων μεσων της πυροσβεστικης. 

Δύο χρόνια από την πυρκαγιά στο Μάτι - Τι συμβαίνει σήμερα

Την ώρα που το Μάτι καιγόταν… που οι πύρινες γλώσσες κατάπιναν σπίτια, αυτοκίνητα αλλά κυρίως ανθρώπινες ζωές, ο διοικητής της υπηρεσίας εναέριων μέσων της πυροσβεστικής, φέρεται να ξεναγεί την εθελόντρια πυροσβέστη στα ελικόπτερα της μονάδας, που βρίσκονται στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Στα χέρια του ανακριτή το καταγραφικό του Συντονιστικού Κέντρου

 «Μου έδειξε ο ίδιος τους χώρους του αεροδρομίου, τα πυροσβεστικά οχήμα, μου έκανε ξενάγηση στο χώρο. Μου έδιξε ένα μικρό ελικόπτερο» αναφέρει η ίδια στην κατάθεσή της.

«Μου έδειξε και κάδο που βάζουν νερό τα ελικόπτερα και κάνουν ρίψεις σε περίπτωση πυρκαγιάς. Αυτός ο κάδος ήταν κάτω στην πυροσβεστική υπηρεσία. Ήπιαμε καφέ στο αεροδρόμιο. Δεν καθίσαμε πολύ περίπου μισή ώρα. Γυρίσαμε και έφυγα πριν βραδιάσει μετά τις 19:00. Βλέπαμε τον καπνό από τις φωτιές στο Νταού».

Μάτι: Νέα στοιχεία για εκείνες τις κρίσιμες ώρες της φονικής πυρκαγιάς

Μάτι: Νέες αποκαλύψεις για τα καθηλωμένα εναέρια μέσα

Η φωτιά έκαιγε το Νταού Πεντέλης από τις 16:50. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star σύμφωνα με την κατάθεση της γυναίκας, ο Διοικητής φέρεται να έπινε αμέριμνος τον καφέ του στο αεροδρόμιο, μετά την κοπιαστική ξενάγηση. 

Τα ελικόπτερα μένουν καθηλωμένα γιατί- καθώς φαίνεται- κανείς δε δίνει την εντολή να πέσουν στη μάχη με την φωτιά. 

Αποκαλύψεις Μάτι: Νέα στοιχεία και καταθέσεις στα χέρια του ανακριτή

Τα ερωτήματα ζητούν και θα βρουν τις απαντήσεις. Γιατί ήταν καθηλωμένα τα ελικόπτερα; Γιατί δεν δόθηκε εντολή να σηκωθούν, να συνδράμουν στην κατάσβεση; Ποιος έπρεπε να δώσει την εντολή και δεν την έδωσε;

Οι 102 ψυχές ζητούν δικαίωση. Το ίδιο και οι συγγενείς των θυμάτων. Τα στοιχεία ξεπηδούν μέσα από τα αποκαΐδια και ξεσκεπάζουν ολιγωρία και ευθύνες. 

Μαρτυρία για Μάτι: «Μαμά θέλω να κοιμηθώ για πάντα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top