Βίντεο ντοκούμεντο: Η στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους στις Σέρρες

Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος

Τύχη βουνό είχε ο 19χρονος χειριστής του μονοκινητήριου αεροσκάφους, το οποίο συνετρίβη χθες το πρωί στην πλατεία του χωριού Πρώτη Σερρών.

Σέρρες-Πτώση Τσέσνα: Η μητέρα του πιλότου, του έδωσε τις πρώτες βοήθειες

Ο νεαρός, μετά από λάθος χειρισμό προσέκρουσε με το αεροπλάνο του στον πλάτανο που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού και κατόπιν κατέληξε στην πρόσοψη ενός κτιρίου. 

Συντριβή Αεροπλάνου Πρώτη Σερρών 1

Ο ίδιος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σερρών με τραύματα στο κεφάλι και στην κνήμη, ευτυχώς εκτός κινδύνου. Από καθαρή τύχη επίσης δεν υπήρξαν άλλοι τραυματισμοί ή θύματα, καθώς το καφενείο το οποίο βρίσκεται στο κτίριο που έπεσε το αεροπλάνο, εκείνη τη στιγμή ήταν κλειστό. 

Συνετρίβη αεροσκάφος στην Πρώτη Σερρών: Εικόνες από το ατύχημα

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας που αναπαρήγαγε το Mega κατέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές της συντριβής του μονοκινητήριου. Σε αυτό διακρίνεται ο πλάτανος να πέφτει, ενώ δευτερόλεπτα πριν ένα αυτοκίνητο επιχείρησε να περάσει από το σημείο, και γλίτωσε παρατρίχα να το καταπλακώσει το δέντρο. 

Δύο γυναίκες που κάθονταν σε κατάστημα λίγα μέτρα από το σημείο της συντριβής πετάχτηκαν στον δρόμο έντρομες και όταν συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί έτρεξαν να δουν αν είναι καλά ο πιλότος και αν υπάρχουν τραυματίες. 

Όπως έλεγαν κάτοικοι μετά το ατύχημα, ήταν σημαντικό αυτό έγινε νωρίς το πρωί και δεν υπήρχε περισσότερος κόσμος στο σημείο.

Πτώση αεροπλάνου Πρώτη Σερρών 2

«Ο νεαρός πιλότος πετούσε σε χαμηλό ύψος και προφανώς από λάθος χειρισμό έπεσε πάνω στον πλάτανο. Μέσα στην ατυχία μας όμως ήμασταν τυχεροί, γιατί κανένας πολίτης δε βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην πλατεία, ενώ ο πιλότος τραυματίστηκε ελαφρά, οπότε είχαμε μόνο υλικές ζημιές. Επιπλέον, το αεροσκάφος δεν έπιασε φωτιά, συνεπώς δεν είχαμε περισσότερα προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αμφίπολης, Στέργιος Φραστανλής, ο οποίος επεσήμανε πως στο σημείο δεν έφτασε ασθενοφόρο για να παραλάβει τον τραυματία πιλότο, καθώς η περιοχή δεν είχε διαθέσιμο όχημα και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ταξί στο νοσοκομείο.

Εκείνη μάλιστα που παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον 19χρονο ήταν η μητέρα του, η οποία εργάζεται σε παρακείμενο φαρμακείο. Μόλις συνειδητοποίησε πως ο χειριστής του αεροσκάφους ήταν ο γιος της πανικοβλήθηκε, όμως παρά το σοκ της, κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της και να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. 

Ευτυχώς ο νεαρός είχε τις αισθήσεις του, της μιλούσε, ενώ όπως είπε η ίδια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ακόμα και μετά από την τρομακτική αυτή περιπέτεια, της είπε πως θα πιλοτάρει ξανά αεροπλάνο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top