Προσοχή: Μάσκα παντού σε εσωτερικούς χώρους από σήμερα

Όλα τα μέτρα για εκκλησίες, τελετές, νοσοκομεία, μπαρ, ταξίδια 

Οι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά για αυστηροποίηση των μέτρων προστασίας και τη χρήση μάσκας παντού   

Σε ισχύ βρίσκονται από σήμερα, 1η Αυγούστου, τα περισσότερα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 31 Ιουλίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού.     

Χαρδαλιάς: Μέχρι 100 άτομα σε γάμους, κηδείες, βαπτίσεις - Όλα τα νέα μέτρα  

Ανάμεσα σε αυτά η  υποχρεωτική  χρήση μάσκας από 1/8 έως 30/8 σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, εκτός των χώρων εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων, όπως για άτομα  με αναπνευστικά προβλήματα ή παιδιά κάτω των 3 ετών.

Υποχρεωτική η μάσκα για όλους σε μαγαζιά, τράπεζες, φούρνους, κομμωτήρια!

Από 1/8- έως 15/8 υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.

Από σήμερα επίσης  και έως τις 15/8 ισχύει η αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων, (γηροκομεία), σε δομές ευάλωτων ομάδων, αστέγων και προσφύγων, όπως επίσης και στα  νοσοκομεία, όπου μόνο υπό προϋποθέσεις και με ειδική άδεια μπορεί να υπάρχει ένας συνοδός για τον ασθενή. Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού, πυρετός, δεκατική κίνηση, βήχας, φαρυγγυαλγία, ρινική καταρροή. 

Παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοιχτών εκδηλώσεων έως τις 31/8. Μέχρι την ίδια ημερομηνία παρατείνονται τα μέτρα τήρησης των αποστάσεων στις παραλίες, όπως επίσης τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία.

«Κατσάδα» Χαρδαλιά στους δημάρχους: Είναι ώρα ευθύνης, όχι για πανηγύρια  

Από τη Δευτέρα 3/8 έως 15/8 θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε γάμους,  βαπτίσεις και κηδείες, με τήρηση  των υφισταμένων υγειονομικών κανόνων, ενώ από τη 

Δευτέρα 3/8 επίσης αλλά έως την Κυριακή 9/8,  απαγορεύεται να υπάρχουν όρθιοι πελάτες σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ- εστιατόρια, καφέ-μπαρ, ενώ υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής της χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

Μέχρι τις 15/8 παρατείνεται η αναστολή αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, ενώ απαιτείται αρνητικό τεστ για τους προερχομένους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΥΠΑ: Για ποιες χώρες παρατείνεται η αναστολή πτήσεων

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top