«Κατσάδα» Χαρδαλιά στους δημάρχους: Είναι ώρα ευθύνης, όχι για πανηγύρια  

Τι ανέφερε σχετικά με το ενδεχόμενο lockdown σε περίπτωση πολλών κρουσμάτων

Το ρεπορτάζ του Star για τον συνωστισμό σε πανηγύρια στην Αλίαρτο Βοιωτίας και στου Γουδή στην Αθήνα  

«Είναι ώρα ευθύνης, γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει» διαμήνυσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στους δημάρχους, αναφορικά με τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που ετοιμάζουν οι Δήμοι για τη θερινή σεζόν.   

Xαρδαλιάς: Η μεγαλύτερή μου ανησυχία είναι η χαλάρωση- Λίγα λάθη αρκούν...

Στη διαδικτυακή εκδήλωση για τις επιπτώσεις του COVID-19 που διοργάνωσε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε για το ίδιο θέμα: 

«Πρέπει η αυτοδιοίκηση και ειδικά οι δήμαρχοι να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι σε όλο αυτό. Ένα πανηγύρι γίνεται γιατί ένας δήμαρχος παραχωρεί έναν χώρο. Άρα εκ των πραγμάτων ο δήμαρχος που παραχωρεί τον χώρο, προφανώς έχει την ευθύνη να ελέγξει ότι τηρούνται τα μέτρα και τα πρωτόκολλα που οι επιδημιολόγοι μας έχουν καταθέσει. Άρα, με την περισσή ευθύνη που όλον αυτόν τον καιρό πορευθήκαμε, μην περιμένουμε οριζόντιες νόρμες, ότι απαγορεύονται όλα τα πανηγύρια. Ο καθένας θα σταθμίσει τα δεδομένα της περιοχής του το είδος των εκδηλώσεων που πρέπει και αν πρέπει να γίνουν. Η προσωπική μου άποψη είναι ξεκάθαρη. Δεν είναι ώρα ούτε για πανηγύρια ούτε για συναθροίσεις ούτε για το παραμικρό. Είναι ώρα ευθύνης γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει».

Για τα… πανηγύρια: Αψήφησαν τον κορωνοϊό για να γλεντήσουν στο Γουδή

Σχετικά επίσης με την εφαρμογή μέτρων σε περίπτωση επιδημιολογικού φορτίου και αν  μπορεί να εφαρμοστεί πάλι ένα οριζόντιο lockdown στη χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε:

«Υπάρχουν πρωτόκολλα διαδικασιών. Δεν υπάρχουν οριζόντιες αντιμετωπίσεις. Ανάλογα με το σενάριο ενεργοποιούνται και ορισμένα πρωτόκολλα. Δεν υπάρχει αυτό που ακούω πολύ συχνά, στα πόσα κρούσμα πάμε στο lockdown. Πολύ καλά γνωρίζουν και οι επιδημιολόγοι μας ότι μπορεί να έχουμε 60 κρούσματα, π.χ., σε μια περιοχή, τα οποία όμως να είναι σε ελεγχόμενο κύκλο και να μπορούμε να τα στεγανοποιήσουμε, ενώ μπορεί να έχουμε πέντε κρούσμα διάσπαρτα σε μια κοινότητα, που οι ιχνηλατήσεις να δείχνουν ότι μπορεί να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστής, οπότε θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις, τοπικά. Δεν υπάρχει μοτίβο πάνω σε αυτό και η συζήτηση σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων, ποσοτικά, είναι και αβάσιμη και πέρα από κάθε επιχειρησιακή προσέγγιση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top