Αλλάζουν οι ταχυδρομικοί κώδικες - Πότε θα έρθουν αυτές οι αλλαγές

Θα ισχύει το βρετανικό μοντέλο, λέει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

ΕΛΤΑ

Αλλαγές ετοιμάζεται να κάνει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στους ταχυδρομικούς κώδικες, υιοθετώντας το βρετανικό μοντέλο. Αυτό που ισχύει στην βρετανική πρωτεύουσα είναι ότι οι κωδικοί περιέχουν έξι ψηφία συνολικά, με τα πρώτα δύο να είναι γράμματα του αλφάβητου και τα υπόλοιπα τέσσερα αριθμοί.

ΚΕΠ: Αποστολή πιστοποιητικών στο σπίτι με ένα τηλεφώνημα και χωρίς χρέωση

Έτσι, οι νέοι ταχυδρομικοί κώδικες θα προσδιορίζουν τις περιοχές με ακρίβεια οικοδομικού τετραγώνου, όντας περισσότεροι χρηστικοί από ό,τι είναι σήμερα.Αυτό που ακόμη παραμένει άγνωστο είναι αν τα δύο πρώτα γράμματα του εξαψήφιου κώδικα θα είναι τα αρχικά των πόλεων, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Το αγγλικό σύστημα

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο Κυριάκος Πιερρακάκης είχε αναφέρει ότι: «το κράτος μπορεί να γίνει καταλύτης κι όχι εμπόδιο σε πολλά πράγματα. Θα αλλάξουμε ταχυδρομικούς κώδικες σε όλη τη χώρα – τελευταία φορά άλλαξαν το 1983, και αυτή τη στιγμή δεν σου δίνουν καμία πληροφορία».

Με ένα κλικ πιστοποιητικά κληρονομιάς και οικογενειακής κατάστασης

Αναφορικά με το σύστημα της Αγγλίας ο υπουργός εξήγησε πως «η αντίστοιχη αγγλική υπηρεσία μπορεί να προσδιορίσει ένα οικοδομικό τετράγωνο με αποτέλεσμα να έχω πληροφορία για την ταχύτητα του ίντερνετ, να βοηθήσω τις εταιρίες courier κλπ.».

Τελευταία αλλαγή είχε γίνει πριν 37 χρόνια

Στόχος της αλλαγής είναι η παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, καθώς οι συγκεκριμένοι Ταχυδρομικοί Κώδικες δεν εξυπηρετούν καμία υπηρεσία. Υπάρχουν νησιά που έχουν ολόκληρα έναν και μοναδικό κωδικό, με αποτέλεσμα να δυσχαιραίνουν τις μεταφορικές εταιρείες, οι οποίες ζητούν καιρό τώρα να αλλάξει το σύστημα.

Μητσοτάκης: Να τελειώσει η γραφειοκρατία - Όλα ψηφιακά στο Δημόσιο

«Σε άλλες χώρες οι κώδικες προσδιορίζουν ένα οικοδομικό τετράγωνο και όχι μια γενικότερη περιοχή ή νησί», επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπενθυμίζοντας πως η τελευταία αλλαγή έγινε το 1983, όταν τα τρία τα ψηφία έγιναν πέντε.

Οι νέοι Τ.Κ. θα διευκολύνουν την καθημερινότητα μας

Αναλυτικά, οι κώδικες θα μπορούν να δίνουν πληροφορίες για τις ταχύτητες του ίντερνετ σε επίπεδο οικοδομικού τετραγώνου, για το αν «περνάει» φυσικό αέριο από την περιοχή, ποια είναι η ταχύτητα κάλυψης από τα δίκτυα 4G σήμερα, και 5G αύριο, όταν ολοκληρωθούν, ενώ θα μειωθούν και οι αστοχίες στις παραδόσεις και παραλαβές από τα ταχυδρομεία και τις υπηρεσίες courier.

Κορωνοϊός - τηλεργασία: Τι πρέπει να προσέχουν όσοι δουλεύουν από το σπίτι

Το βέβαιο μέχρι στιγμής, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», είναι πως οι νέοι Ταχυδρομικοί Κώδικες θα αποτελούνται από έξι ψηφία. Οι λεπτομέρειες για την αριθμοδότηση και τον τρόπο με τον οποίο θα προκύψουν οι νέου κώδικες θα γνωστοποιηθούν τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top