Εορδαία: Ιερομόναχος σταμάτησε τη λειτουργία γιατί πιστή φορούσε μάσκα

«Δε θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία»

Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Ιερομόναχος διέκοψε τη λειτουργία το πρωί της Κυριακής γιατί μία πιστή φορούσε μάσκα για να προστατευτεί από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, όλα έγιναν στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας. Ο ιερομόναχος που τελούσε τη λειτουργία, είδε την ηλικιωμένη γυναίκα που φορούσε μάσκα μέσα στην εκκλησία και αποφάσισε να σταματήσει τη λειτουργία για να την αποδοκιμάσει από άμβωνος. 

Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα - Τέσσερα στις πύλες εισόδου

«Δε θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου», φέρεται να είπε στην 74χρονη, στην οποία ζήτησε να αποχωρήσει από τον ναό. 
Εκείνη αρνήθηκε ενώ αρνητική εντύπωση προκάλεσε η στάση των υπόλοιπων πιστών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξε καμία αντίδραση στις απαράδεκτες υποδείξεις του ιερομόναχου. 

Η συγκεκριμένη Μονή εδώ και χρόνια έχει αποσχιστεί από τη Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας και οι μοναχοί που βρίσκονται εκεί χαρακτηρίζονται ως «φανατικοί αντιπατριαρχικοί».

Κορωνοϊός: Στους 202 οι νεκροί στη χώρα – Κατέληξε 57χρονος

Τη συμπεριφορά του ιερομόναχου κατήγγειλε και η κόρη της 74χρονης στο Facebook.

«Σε αυτόν λοιπόν τον “ιερέα” που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή επέλεξε ούσα σκεπτόμενη και υπεύθυνη, να φορά μάσκα στην σημερινή λειτουργία, ας του πει κάποιος πως τον πληρώνω και εγώ δουλεύοντας κοπιωδώς και αποδίδοντας με συνέπεια τις φορολογικές μου υποχρεώσεις και υπάρχει εκεί για να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη του Θεού στις ψυχές και στις ζωές μας. Και πείτε του επίσης πως ο οίκος του Θεού από τον οποίον έδιωξε σήμερα την μητέρα μου, είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σαν τον δικό του δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν….μόνο ντροπή και θλίψη… μεσαίωνας», έγραψε.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top