Μάτι: Νέο αίτημα να ασκηθεί δίωξη για κακούργημα

Προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών βλέπει ο ανακριτής

Νέο αίτημα για την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για κακούργημα σε βάρος συγκεκριμένων, πρώην και νυν στελεχών της Πυροσβεστικής για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κατέθεσε ο 6ος τακτικός ανακριτής, Αθανασιος Μαρνέρης. 

Ο δικαστικός λειτουργός υπέβαλε την περασμένη Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2020, αίτημα για την ποινική αναβάθμιση του κατηγορητηρίου όσον αφορά στη φωτιά στο Μάτι. Ανάλογο αίτημα είχε υποβάλει και τον περασμένο Ιούνιο.

Μαρτυρία για Μάτι: «Μαμά θέλω να κοιμηθώ για πάντα»

Ο κ Μανέρης επαναφέρει το αίτημά του για άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για θανατηφόρα έκθεση, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος. Ο ίδιος επικαλείται μια σειρά από νέα στοιχεία που συγκέντρωσε κατά την έρευνά του, αλλά και τις πρόσφατες βαριές καταγγελίες που περιέχονται στη μήνυση του πραγματογνώμονα της πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσιου, ο οποίος έχει ήδη στραφεί κατά του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου, αλλά και κάθε άλλου υπευθύνου.

Τραγωδία Μάτι: Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων - «Μπαλάκι» οι ευθύνες

Μεταξύ άλλων ο ανακριτής επικαλείται το περιεχόμενο της μήνυσης του Δ. Λιότσιου, την οποία του ενεχείρισε και αναφέρει ότι συγκεκριμένοι δράστες προσπάθησαν να συγκαλύψουν τα πραγματικά γεγονότα.

Στο έγγραφό του περιγράφει πως κατά την κρίση του στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης και της έκθεσης από την οποία προκλήθηκαν σωματικές βλάβες, καθώς και ο ενδεχόμενος δόλος.

Τραγωδία στο Μάτι: «Εμείς καιγόμασταν και αυτοί ήθελαν να κρύφτούν»

Οι κατηγορίες, σύμφωνα με τον κ. Μανέρη δεν αφορούν στους πυροσβέστες, οι οποίοι τη μοιραία μέρα έδωσαν μάχη με τις φλόγες και με βάση τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του λειτούργησαν με εντελώς διαφορετικό τρόπο. 

Το σχετικό αίτημα αναμένεται να μελετηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και με βάση τα νέα στοιχεία να επανακριθεί. 

Μάτι: Στο φως η κατάθεση Λιότσιου για τις απειλές που δέχθηκε

Σε περίπτωση που αυτή τη φορά ο εισαγγελέας συμφωνήσει ότι στοιχειοθετείται η άδικη πράξη για την οποία  υποβλήθηκε το σχετικό αίτημα, τότε θα ασκηθεί  δίωξη και τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στο ανακριτικό έγγραφο θα κληθούν να απολογηθούν για  κακούργημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top