Κορωνοϊός: 33 νέα κρούσματα - Συναγερμός στην Αττική

Τα 15 είναι εισαγόμενα - Πού εντοπίζονται τα υπόλοιπα

Άλλα 33 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Κορωνοϊός: Συναγερμός στον Ευαγγελισμό - Δύο θετικά κρούσματα σε προσωπικό

Τα υπόλοιπα εντοπίζονται ως εξής:

–       πέντε εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

–        έντεκα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

–       τέσσερα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

–       ένα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,

–       ένα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,

–       ένα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης

Κορωνοϊός: Στους 201 οι νεκροί - Κατέληξε 78χρονη στο Βενιζέλειο

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον στα 4.110, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες. Από αυτά, τα 1.144 (27.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.072 (50.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσης, οκτώ συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ η διάμεση ηλικία τους είναι τα 58 έτη. Επτά είναι άνδρες και μία γυναίκα. To 75% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 125 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Στους 201 οι νεκροί

Τέλος, καταγράφηκε ένας ακόμη θάνατος. Πρόκειται για μια 78χρονη που άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της Τετάρτης και νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την πανδημία που ανέρχεται στους 201, οι 66 (32.8%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 76 έτη και το 96% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πώς εξελίσσεται η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Η νέα έκθεση του Παρατηρητηρίου Covid-19 επιβεβαιώνει μεγάλη διασπορά των νέων κρουσμάτων, σε ολόκληρη τη χώρα γεγονός που προβληματίζει τις υγειονομικές αρχές της χώρας. 

Μάλιστα, όπως επισημαίνει η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια πνευμονολογίας και- εντατικής του ΕΚΠΑ και επικεφαλής επιτροπής ΜΕΘ, στο προηγούμενο 10 - 15θήμερο εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα που τα περσότερα από αυτά δε μπορούσαν να ιχνηλατηθούν επαρκώς κι αυτό είναι  το αποτέλεσμα των κρουσμάτων που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες.

Επίσης, αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, εισαγωγές που έγιναν «μαζεμένες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κα Κοτανίδου.

Νέα κρούσματα σε Θεσσαλονίκη και Βόλο

Στη Θεσσαλονίκη, θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μια γυναίκα από τη Σομαλία που εντοπίστηκε από περαστικούς στο δάσος του Σέιχ Σου και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Την ίδια ώρα, θετικές βρέθηκαν δύο ακόμη γυναίκες στον Βόλο, μια γυναίκα 35χρονη και μια 25χρονη.

Μαζικοί εμβολιασμοί σε 7.000 παιδιά σε χοτ σποτ 

Εν τω μεταξύ ο ΕΟΔΥ προχωρά στη διενέργεια μαζικών εμβολιασμών σε περισσότερα από 7.000 παιδιά, που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της χώρας, ξεκινώντας με τον καταυλισμό της Μόριας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top