Κορωνοϊός: Συναγερμός στον Ευαγγελισμό - Δύο θετικά κρούσματα σε προσωπικό

Ανησυχία για τη χαλαρότητα στα νοσοκομεία

Συναγερμός έχει σημάνει σε πολλά νοσοκομεία της χώρας μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού τα οποία ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς υπάρχει «χαλαρότητα» στα μέτρα προστασίας.

Κορωνοϊός: Στους 201 οι νεκροί - Κατέληξε 78χρονη στο Βενιζέλειο

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, ήδη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έχουν εντοπιστεί δύο θετικά κρούσματα σε υπαλλήλους. Πρόκειται για δύο συμβασιούχους καθαρίστριες θετικές, εκ των οποίων η μια ήρθε από ταξίδι στη Ρουμανία και η δεύτερη φιλοξενεί σπίτι της συγγενικό πρόσωπο που ήρθε από Αλβανία. Όπως επεσήμανε ο κ. Γιαννάκος, δούλευαν  στο νοσοκομείο χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις έως ότου διαγνωσθούν.

Τα δύο αυτά θετικά κρούσματα φέρεται να ήρθαν σε άμεση ή έμμεση επαφή με πάνω από 200 άτομα, συναδέλφους τους ή ασθενείς. Γίνονται τεστ στις επαφές τους, ενώ μέχρι στιγμής όλα τα τεστ που διενεργήθηκαν βγήκαν θετικά.

Κορωνοϊός: 32 νέα κρούσματα, τα 14 εισαγόμενα- Πού εντοπίζονται τα υπόλοιπα

Ωστόσο, φαίνεται ότι είναι θετικός ο σύζυγός της μιας που είναι και αυτός εργαζόμενος στη καθαριότητα. 

«Καμπανάκι» σε Θήβα και Χαλκίδα

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, και στην περιοχή της Θήβας έχει σημάνει συναγερμός, αφότου βρέθηκε θετικός ένας άνδρας με πυρετό το βράδυ της Κυριακής. Ωστόσο, το επόμενο πρωί ο άνδρας πήγε σε μνημόσυνο, όπου υπήρχε πολύς κόσμος. Η τράπεζα στην οποία δούλευε έκλεισε, οι επαφές του ιχνηλατούνται και μέχρι στιγμής όσα τεστ διενεργήθηκαν βγήκαν αρνητικά.

Χαρδαλιάς - Κορωνοϊός: «Δεν υπάρχει σχεδιασμός για γενικό lockdown»

Ανάλογη ανησυχία επικρατεί και στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, που εγκαινιάσθηκε με αγωνία για ασθενείς και εργαζόμενους, όπως επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος. Εκεί, νοσηλεύτηκε περιστατικό στη παθολογική κλινική ως γενικό περιστατικό για δύο ημέρες μαζί με άλλους ασθενείς που εισήλθε το Σάββατο. Τη Δευτέρα διαπιστώθηκε ότι πάσχει από κορωνοϊό, αφού είχε κάνει βόλτες και εξετάσεις σε όλο το Νοσοκομείο.

Κορωνοϊός: Νέο κρούσμα στη Χαλκίδα

Με εξαίρεση δύο εργαζομένους του αξονικού κανείς άλλος δε βγήκε σε καραντίνα. Η παθολογική κλινική δεν έκλεισε για απολύμανση και κανείς από το προσωπικό δε βγήκε σε καραντίνα. 

Τέλος, ο κ. Γιαννάκος προειδοποιεί ότι τελευταία αυξήθηκαν τα ύποπτα και τα θετικά στα νοσοκομεία, ενώ οι λίγοι που νοσηλεύονται είναι ήπιας συμπτωματολογίας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top