Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε μετασχηματιστές

Τα κέρδη της σπείρας αγγίζουν τις 450 χιλιάδες ευρώ

Ένα από τα μεγαλύτερα εγκληματικά δίκτυα που ξήλωνε συστηματικά μετασχηματιστές της ΔΕΗ για να πουλήσει το χαλκό, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Όπως αποκάλυψε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star o Bάιος Σύρρος:

«Ξάφρισαν» πάνω από 25 σούπερ μάρκετ- Συνελήφθησαν δύο δράστες επ΄ αυτοφώρω

«Οι αστυνομικοί ερευνούσαν τη δράση του παράνομου δικτύου εδώ και μήνες. Πριν λίγες μέρες έδεσαν την υπόθεση και με μια εκτεταμένη επιχείρηση, κατάφεραν να συλλάβουν 35 άτομα. Η σπείρα είχε ειδικευθεί στην κλοπή μετασχηματιστών της ΔΕΗ. Αφαιρούσαν το χαλκό και τον πουλούσαν στην παράνομη αγορά. Μάλιστα ήταν χωρισμένοι σε τρεις ομάδες. Άλλοι έψαχναν να βρουν τους μετασχηματιστές, κυρίως σε ερημικές περιοχές, άλλοι τους έκλεβαν και άλλοι φρόντιζαν να διοχετεύουν το χαλκό σε εταιρίες επεξεργασίας μετάλλων.  Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 119 κλοπές μετασχηματιστών που έγιναν στην Αττική, τη Βοιωτία και την Φθιώτιδα».

Τα κέρδη της σπείρας αγγίζουν τις 450 χιλιάδες ευρώ, ενώ η ζημιά στο δίκτυο παροχής ρεύματος ξεπερνά τις 900 χιλιάδες ευρώ. Χωρίς να υπολογίζει κανείς βέβαια και τη ζημιά που έχουν υποστεί χιλιάδες νοικοκυριά από την διακοπή του ρεύματος, λόγω της κλοπής των μετασχηματιστών. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top