Επίθεση με τσεκούρι: Προφυλακιστέος ο 45χρονος – Δεν είπε κουβέντα

Είχε μαζί του στην επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης πριόνι, μαχαίρια και σουγιάδες

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 45χρονος, ο οποίος εισέβαλε στην εφορία Κοζάνης και επιτέθηκε με τσεκούρι εναντίον τριών υπαλλήλων. 

Επίθεση με τσεκούρι: «Δε θα σας πω τίποτα»

Επί τέσσερις ώρες ο κατηγορούμενος βρισκόταν στο γραφείο του εισαγγελέα, όμως σύμφωνα με πληροφορίες δε συνεργάστηκε καθόλου με τις αρχές και δεν είπε κουβέντα για τα κίνητρα που τον οδήγησαν στη δολοφονική αυτή επίθεση. 

Επίθεση με τσεκούρι: Σε κωματώδη κατάσταση ο ένας από τους τραυματίες

Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν είναι απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία.

Εκτός από τσεκούρι, είχε μαζί του πριόνι και σουγιάδες

Την ίδια ώρα έρχονται νέα στοιχεία για την επίθεση που πραγματοποίησε χθες στην εφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομική έρευνα προέκυψε πως, ο άνδρας στο σακίδιο πλάτης, όπου είχε βάλει το τσεκούρι βρέθηκαν επίσης μαχαίρι, εργαλείο ξυλογλυπτικής και μεταλλικός σουγιάς. 

Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 55χρονος υπάλληλος

Επίσης στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν αναδιπλούμενο μαχαίρι, εργαλείο ξυλείας, πριόνι χειρός, δρεπάνι, μαχαίρι και σκεπάρνι. 

Η επίθεση έχει καταγραφεί και σε βίντεο από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής που διαθέτει η υπηρεσία.

Στο βίντεο έχουν αποτυπωθεί οι κινήσεις του δράστη μέχρι την ακινητοποίηση του και εξουδετέρωσή του, με τη βοήθεια υπαλλήλων της υπηρεσίας. Σε αυτό φαίνεται η υπεράνθρωπη προσπάθεια του προϊστάμενου της υπηρεσίας να τον ακινητοποιήσει με τη βοήθεια ενός υπαλλήλου στην καθαριότητα του κτιρίου. 

Κοζάνη: Άνδρας εισέβαλε με τσεκούρι σε ΔΟΥ - Δύο διασωληνωμένοι

Υπάλληλοι της υπηρεσίας που είδαν πολλές φορές το βίντεο ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι κινήσεις του δράστη εντός του κτιρίου δεν ήταν τυχαίες.

Σε κωματώδη κατάσταση ο 56χρονος εφοριακός

Την ίδια ώρα σε κωματώδη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου ο 56χρονος εφοριακός ο οποίος τραυματίστηκε στην επίθεση. 

Ο άτυχος άνδρας έχει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και δίνει μάχη για τη ζωή του. 

Σοβαρή είναι η κατάσταση και της 66χρονης συναδέλφου του, η οποία έχασε το δεξί της μάτι κι έχει φέρει επίσης σοβαρά τραύματα στο κρανίο και στο κεφάλι. 

Καλύτερη είναι η κατάσταση της τρίτης τραυματία, η οποία έχει τραύματα στην πλάτη.

Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά από τις Βρυξέλλες με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των εφοριακών.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την οδύνη του για το περιστατικό και ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να μεταφέρει τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top