Επίθεση με τσεκούρι: «Δε θα σας πω τίποτα»

Δε συνεργάστηκε με εισαγγελέα και ανακριτή ο δράστης

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα το πρωί ο 45χρονος, ο οποίος εισέβαλε στην εφορία Κοζάνης και επιτέθηκε με τσεκούρι εναντίον τριών υπαλλήλων. 

Ο κατηγορούμενος δε συνεργάστηκε καθόλου με τις αρχές, δεν απάντησε σε καμία ερώτηση και φέρεται να είπε στον εισαγγελέα ότι «δε θα σας πω τίποτα».

Επίθεση με τσεκούρι: Σε κωματώδη κατάσταση ο ένας από τους τραυματίες

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως κάποιες στιγμές οι αστυνομικοί χρειάστηκε να τον πάνε… σηκωτό στο γραφείο του εισαγγελέα, καθώς έπεφτε στο πάτωμα και αρνούταν να σηκωθεί. Αρνήθηκε επίσης την παρουσία δικηγόρου, ενώ έξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 

Σε κωματώδη κατάσταση ο 56χρονος εφοριακός

Την ίδια ώρα μάχη για τη ζωή του δίνει ο ένας από τους τρεις τραυματίες, ο 56χρονος εφοριακός, ο οποίος φέρει βαρύτατα θλαστικά τραύματα στο κρανίο και την κεφαλή. Ο άτυχος άνδρας υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε κωματώδη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου. 

Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 55χρονος υπάλληλος

Κρίσιμη είναι επίσης και η κατάσταση της 66χρονης συναδέλφου του, η οποία έχει επίσης σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι, ενώ έχασε και το δεξί της μάτι. Η γυναίκα πρέπει να υποβληθεί σε πολλαπλές επεμβάσεις για την πλήρη αποκατάστασή της και η κατάσταση της υγείας της έχει σταθεροποιηθεί. 

Κοζάνη: Άνδρας εισέβαλε με τσεκούρι σε ΔΟΥ - Δύο διασωληνωμένοι

Καλύτερη είναι η εικόνα της τρίτης τραυματία, η οποία φέρει πιο ελαφρά τραύματα στην πλάτη και στο σβέρκο και νοσηλεύεται σε θάλαμο Νευροχειρουργικής Μονάδας του νοσοκομείο Παπανικολάου σε σταθερή κατάσταση. 

Στάση εργασίας από τους εφοριακούς

Ψυχολογική υποστήριξη παρέχεται στο προσωπικό της εφορίας Κοζάνης μετά από την τρομακτική επίθεση.

Την ίδια ώρα το συνδικαλιστικό όργανο των εφοριακών προχώρησε στην προκήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας για σήμερα από τις 11:30 έως το τέλος του ωραρίου, ζητώντας από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζομένους στις εφορίες.

Βαριές κατηγορίες ο δράστης

Ο 45χρονος δράστης που συνελήφθη από τους αστυνομικούς αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της παράνομης οπλοφορίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top