Κορωνοϊός: Θετικό κοριτσάκι που εκδήλωσε συμπτώματα σε κατασκήνωση!

Στη Χαλκιδική

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε κατασκήνωση της Βόρειας Ελλάδας! Συγκεκριμένα,  πρόκειται για κοριτσάκι που βρέθηκε θετικό στον Covid-19 σε κατασκήνωση της Μακεδονίας, όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Το κοριτσάκι που είχε  ξεκινήσει τις διακοπές του στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου  εκδήλωσε συμπτώματα στις 8 Ιουλίου και για αυτό οδηγήθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι νοσεί από τον κορωνοϊό. 

Ακολουθήθηκαν τα απαιτούμενα πρωτόκολλα διαχείρισης του περιστατικού, ενώ έχουν ενημερωθεί οι γονείς των άλλων παιδιών στην ίδια κατασκήνωση και  θα ιχνηλατηθούν οι επαφές.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αργά χθες το βράδυ μας γνωστοποιήθηκε από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα Covid-19 σε 15χρονο παιδί που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωσή μας. 

Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις συστάσεις του, απομονώσαμε τα παιδιά που βρισκόντουσαν στο ίδιο σπιτάκι. Κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους, απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης.

Το παιδί ήρθε στην κατασκήνωσή μας στις 5 Ιουλίου. Στις 9 Ιουλίου ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μας σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Παρακολουθήθηκε για 24 ώρες, ενημερώθηκαν οι γονείς του και στις 10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση ώστε να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Άμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και του προσωπικού μας. Θησαυρός της κατασκήνωσης είναι οι άνθρωποι και τα παιδιά της. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Ευχόμαστε να την επιστρέψουμε με χαμόγελα και ένα αξέχαστο καλοκαίρι.
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων σαββατοκύριακου του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top