Κορωνοϊός: «Αν συνεχίσουμε έτσι, τον Αύγουστο θα έχουμε το δεύτερο κύμα»

Μεγάλη ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στη χώρα μας η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. 

Όπως σημείωσε στον ΣΚΑΙ ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς, το δεύτερο κύμα του ιού είναι πιθανό να μας βρει μες το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο, όπως προβλεπόταν.

Κορωνοϊός: Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων - Ανακοινώθηκαν 50 νέα

«Αν συνεχίσουμε έτσι, τον Αύγουστο θα έχουμε δεύτερο κύμα κορωνοϊού» τόνισε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τοπικών lockdowns στα νησιά. «Αν δηλαδή σε ένα νησί αυξηθούν πάρα πολύ τα κρούσματα τι θα γίνει;».

Ζήτησε τη λήψη αυστηρότερων μέτρων μιλώντας για καθολικούς ελέγχους και «διαβατήρια υγείας» σε όλες τις πύλες εισόδου, αλλά και στον γενικό πληθυσμό σημειώνοντας ότι το πρόβλημα είναι «μικτό».

Συναγερμός στην Καβάλα - Θετικός στον κορωνοϊό 85χρονος σε γηροκομείο

«Επειδή δεν μπορεί η χώρα να ζήσει χωρίς τουρίστες, θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα ώστε να είναι ακίνδυνοι. Το πρώτο θέμα για τους τουρίστες είναι ο έλεγχος στις πύλες εισόδου. Είναι θέμα κυβερνητικών αποφάσεων, αλλά οι λοιμωξιολόγοι θα επιθυμούσαμε να γίνεται καθολικός έλεγχος όχι μόνο στα χερσαία σύνορα, αλλά σε όλες τις πύλες εισόδου. Θα επιθυμούσαμε να υπήρχε ένα διαβατήριο υγείας. Με τους τουρίστες που έρχονται και μπορεί να είναι θετικοί και οι περισσότεροι από αυτούς είναι ασυμπτωματικοί, αλλά μεταδίδουν, πηγαίνουν σε κάποιο μέρος, δεν κάθονται το 24ωρο που απαιτείται μέσα, διασπείρουν ενδεχομένως στην κοινότητα και εκεί υπάρχει το πρώτο πρόβλημα με τα εισαγόμενα», τόνισε ο λοιμωξιολόγος.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top