Μετρό: Πρεμιέρα κάνουν σήμερα οι 3 νέοι σταθμοί - Νίκαια - Σύνταγμα σε 14'

Λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα των δυτικών προαστίων

Στην διάθεση του επιβατικού κοινού είναι από σήμερα οι τρεις νέοι σταθμοί του μετρό. Οι σταθμοί «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια», μετά τα χθεσινά εγκαίνια που έγιναν παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δόθηκαν στην κυκλοφορία για το επιβατικό κοινό, με την επέκταση της γραμμής 3 από την Αγία Μαρίνα (όπου ήταν μέχρι χθες ο τερματικός σταθμός) να δίνει πολύτιμη ανάσα στις περιοχές των δυτικών προαστίων.

Τη λειτουργία της γραμμής μετρό προς Νίκαια εγκαινίασε ο Μητσοτάκης    

Συνολικά, όπως τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναμένεται να εξυπηρετούνται καθημερινά 63.000 πολίτες, ενώ θα μειωθεί σημαντικά και η κυκλοφορία, κατά 11.000 αυτοκίνητα, όπως υπολογίζεται, στις περιοχές όπου το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι μεγάλο.
Μετρό: Νίκαια-Σύνταγμα σε 14’ λεπτά.

Από τις 5:30 το πρωί οι συρμοί ξεκινούν από τον σταθμό της Νίκαιας, όπου οι επιβάτες θα μπορούν να φτάνουν στο Σύνταγμα μέσα σε μόλις 14 λεπτά. Ακόμη, το δρομολόγιο Νίκαια-Αεροδρόμιο, θα γίνεται μέσα σε 55 λεπτά. Η συχνότητα των δρομολογίων της ΣΤΑΣΥ στις ώρες αιχμής (07.30-17.30) στο τμήμα Αιγάλεω - Δουκίσσης Πλακεντίας θα είναι 4 λεπτά, και στο τμήμα Αιγάλεω - Νίκαια θα είναι 8 λεπτά.

Μετρό: Παραδίδονται σήμερα οι σταθμοί σε Αγία Βαρβάρα, Νίκαια, Κορυδαλλό

Το πρώτο δρομολόγιο, από τον σταθμό Νίκαια, θα ξεκινά στις 05.30 το πρωί και το τελευταίο στις 12.05 το βράδυ. Η απόσταση από τη Νίκαια στο Σύνταγμα θα καλύπτεται σε 14 λεπτά και από τη Νίκαια στο Αεροδρόμιο σε 55 λεπτά. Να τονιστεί πως οι τρεις σταθμοί δεν διαθέτουν σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αλλά ακυρωτικά μηχανήματα που τοποθετήθηκαν ως μεταβατική λύση.

Επέκταση ως το 2022 στον Πειραιά

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός θα γίνει επέκταση της γραμμής 3 ως τον Πειραιά, όπου θα είναι ο τερματικός σταθμός. Στόχος του υπουργείου, είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι τρεις τελευταίοι σταθμοί της γραμμής ως το 2022. Οι γραμμές Μανιάτικα, Δημοτικό Θέατρο και Πειραιάς, θα είναι οι τελευταίοι τρεις της γραμμής που θα συνδέει το λιμάνι με το αεροδρόμιο.


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top