Τη λειτουργία της γραμμής μετρό προς Νίκαια εγκαινίασε ο Μητσοτάκης    

Ανάσα σε χιλιάδες πολίτες της Δυτικής Αττικής από την Τρίτη 7/7/2020

Ανάσα σε χιλιάδες πολίτες της Δυτικής Αττικής δίνουν οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό στην Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό και τη Νίκαια που μπαίνουν σε λειτουργία από το πρωί της Τρίτης 7 Ιουλίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συρμό του μετρό στη γραμμή προς Νίκαια

Μετρό: Παραδίδονται σήμερα οι σταθμοί σε Αγία Βαρβάρα, Νίκαια, Κορυδαλλό

Στο σταθμό της Νίκαιας βρέθηκε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εγκαινίασε το έργο. 

«Δικαιώνουμε τις τέσσερις λέξεις που πιστεύω ότι δηλώνουν πολλά: “Το είπαμε, το κάναμε”. Προτιμούμε να μιλάνε τα έργα μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι τα έργα ολοκληρώθηκαν εντός χρονοδιαγράμματος παρά τις τεχνικές δυσκολίες και τα εμπόδια που προκάλεσε η πανδημία. Τόνισε παράλληλα τη σημασία που έχει η ολοκλήρωση του έργου το 2022 όταν, όπως προβλέπει οι σχεδιασμός, το Μετρό θα συναντά τις γραμμές του Ηλεκτρικού στον Πειραιά και θα τερματίζει στην καρδιά της πόλης.

Οι σταθμοί Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια, εκτιμάται πως θα εξυπηρετούν καθημερινά περίπου 60.000 επιβάτες, θα μειώσουν το κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς  θα αποφορτίσουν την ημερήσια κίνηση κατά 11.000 αυτοκίνητα.  

Η απόσταση από τη Νίκαια μέχρι το Σύνταγμα θα είναι μόλις 14 λεπτά, ενώ μόλις ολοκληρωθεί το έργο με τους υπόλοιπους σταθμούς "Μανιάτικα", "Πειραιάς", "Δημοτικό Θέατρο" η διαδρομή από το λιμάνι του Πειραιά έως το αεροδρόμιο θα είναι μόλις 55 λεπτά.  

Μεγάλη αναμένεται και η οικονομική ανάσα για τις τοπικές κοινωνίες, καθώς τα έργα αυτά σηματοδοτούν την ανάπτυξή τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top