Μετρό: Παραδίδονται σήμερα οι σταθμοί σε Αγία Βαρβάρα, Νίκαια, Κορυδαλλό

Ανάσα για 60.000 επιβάτες – Οι αλλαγές στις συγκοινωνίες

Παραδίδονται σήμερα στο επιβατικό κοινό οι τρεις νέοι σταθμοί της γραμμής 3 του Μετρό, «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια» σε μια ειδική τελετή, παρουσία του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη και του υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Τα δρομολόγια για το κοινό θα ξεκινήσουν από αύριο. 

Οι τρεις νέοι αυτοί σταθμοί του Μετρό θα δώσουν «ανάσα» χιλιάδες επιβάτες από τα δυτικά προάστια που πλέον θα μπορούν να κάνουν τις μετακινήσεις τους για το κέντρο της Αθήνας γρηγορότερα και πιο εύκολα. 

Ανοίγουν την Τρίτη τρεις σταθμοί του Μετρό σε Αγ.Βαρβάρα, Νίκαια, Κορυδαλλό

Συγκεκριμένα, ο χρόνος από τη Νίκαια έως το Σύνταγμα θα γίνεται μόλις σε 14 λεπτά και η άφιξη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζελος» θα γίνεται μέσα σε 55 λεπτά. 

Ο σταθμός της «Αγίας Βαρβάρας» βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Ελεούσας, του «Κορυδαλλού» στην πλατεία Ελευθερίας και της «Νίκαιας» στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Αττικό Μετρό, οι τρεις αυτοί σταθμοί θα εξυπηρετούν κάθε μέρα 60.000 επιβάτες, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο με την επέκταση του μετρό στον Πειραιά. 

Μετρό Θεσσαλονίκης: Έτσι θα είναι ο σταθμός «Βενιζέλου»

Η συχνότητα των δρομολογίων στις ώρες αιχμής (07.30-17.30) στο τμήμα Αιγάλεω – Δουκίσσης Πλακεντίας θα είναι 4 λεπτά, και στο τμήμα Αιγάλεω – Νίκαια θα είναι 8 λεπτά. Το πρώτο δρομολόγιο από τον σταθμό Νίκαιας, θα ξεκινά στις 05.30 το πρωί και το τελευταίο στις 12.05 το βράδυ.

Με μάσκες και τις απαραίτητες αποστάσεις η κίνηση στο Μετρό

Πλέον το Μετρό της Αθήνας έχει 24 σταθμούς, οι οποίοι το 2022 θα γίνουν 27 με την προσθήκη των σταθμών «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο» στον Πειραιά. 

Αλλαγές και στα δρομολόγια των λεωφορείων

Η λειτουργία των τριών νέων σταθμών από αύριο θα φέρει αλλαγές και στο σχεδιασμό των λεωφοριακών γραμμών στους δήμους Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, Περάματος και Πειραιά.

 

Συνολικά θα γίνουν 12 παρεμβάσεις, με τροποποιήσεις γραμμών, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα μετεπιβιβάσεων, ενώ θα δημιουργηθεί και νέα γραμμή που θα συνδέει τον δήμο Πειραιά με το δίκτυο του Μετρό. 

Οι σταθμοί και οι γραμμές του ΟΑΣΑ που θα εξυπηρετούν τους νέους σταθμούς του Μετρό

Αναλυτικά, για την πρώτη φάση έχουν σχεδιαστεί οι εξής παρεμβάσεις:

Δημιουργία μίας νέας γραμμής (γραμμή 900 Πειραιάς – Στ. Μετρό Νίκαια) που θα συνδέει τον δήμο Πειραιά με τον σταθμό του μετρό «Νίκαια». Η νέα γραμμή θα ακολουθεί τη διαδρομή: Πλ. Καραϊσκάκη, Ακτή Καλλιμασιώτη, Ακτή Κονδύλη, Αιτωλικού, Δερβενακίων, Τζαβέλα, Γ. Γρεβενών, Λαοδικείας, Αιγάλεω, Ακτή Κονδύλη, Ακτή Καλλιμασιώτη, πλ. Καραϊσκάκη. Η νέα γραμμή οδηγεί στην κατάργηση της γραμμής 847 Νεάπολη – Πειραιάς Β’, αφού η διαδρομή της καλύπτεται από τις νέες διαδρομές των γραμμών 800 Νίκαια – Πειραιάς, 827 Πειραιάς – Γ΄ Νεκροταφείο – Άσπρα Χώματα και 846 Νεάπολη – Πειραιάς Α’.

  • Διατήρηση της σύνδεσης του δήμου Πειραιά με τους δήμους Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Νίκαιας – Α.Ι. Ρέντη, Κορυδαλλού και Αγίας Βαρβάρας μέσω βασικών γραμμών που κινούνται στον άξονα βορρά – νότου, δημιουργώντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα μετεπιβίβασης στις γραμμές που θα κινούνται επί των κύριων οδικών αξόνων (Π. Ράλλη και Γρ. Λαμπράκη), με κατεύθυνση προς τους νέους σταθμούς μετρό.
  • Τροποποίηση ομάδας γραμμών, που συνδέουν σήμερα τους δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας – Α.Ι. Ρέντη, Κορυδαλλού, Περάματος και Αγίας Βαρβάρας με τους δήμους Πειραιά και Αθηναίων, και μετατροπή τους σε τροφοδοτικές γραμμές των νέων σταθμών μετρό, δίνοντας την δυνατότητα μετεπιβίβασης, είτε στο δίκτυο μετρό, είτε στο δίκτυο υφιστάμενων γραμμών λεωφορείων για τη σύνδεση με Πειραιά και Αθήνα.

Οι λεωφορειακές γραμμές που τροποποιούνται είναι οι γραμμές 800 (Νίκαια – Πειραιάς), 806 (Κορυδαλλός – Στ. Αιγάλεω), 809 (Σχιστό – Κορυδαλλός – Πειραιάς Α’), 820 (Κερατσίνι – Σταθμός Αιγάλεω), 827 (Πειραιάς – Γ΄ Νεκροταφείο – Άσπρα Χώματα), 828 (Πειραιάς – Άσπρα Χώματα – Γ΄ Νεκροταφείο), 837 (Άνω Αγ. Βαρβάρα – Στ. Αγ. Μαρίνα), 846 (Νεάπολη – Πειραιάς Α’), Β18 (Ομόνοια – Πέραμα μέσω Π. Ράλλη) και Γ18 (Ομόνοια – Πέραμα μέσω Γρ. Λαμπράκη).

Σημειώνεται ότι για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, πέρα από τα εκδοτήρια εισιτηρίων στους τρεις νέους σταθμούς της ΣΤΑΣΥ και στο δίκτυο της ΟΣΥ, λειτουργούν 115 σημεία πώλησης και επαναφόρτισης εισιτηρίων σε περίπτερα και καταστήματα ψιλικών στην ευρύτερη περιοχή.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top