Κορωνοϊός: Εισαγόμενα ένα στα τρία κρούσματα στην Ελλάδα

Ανησυχία από την έξαρση στα Βαλκάνια

Εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται καθημερινά στην Ελλάδα, την ώρα που όλα είναι έτοιμα για το άνοιγμα των πυλών για τις διεθνείς πτήσεις. 

Κορωνοϊός: Στα χέρια των Ενόπλων Δυνάμεων οι έλεγχοι στα νησιά

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα, επιβεβαιώθηκαν 110 κρούσματα (3.376 μέχρι χθες, 3.266 ως την περασμένη Κυριακή).   Από αυτά τα 34 αφορούν σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Συνολικά, δηλαδή, πρόκειται για 754 από 720, πριν μία εβδομάδα.   Οι ειδικοί επιμένουν ότι το άνοιγμα των συνόρων θα αυξήσει τα κρούσματα στη χώρα, ωστόσο οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή.   

Ανησυχία στην Αίγινα: Θετικός στον κορωνοϊό ταξιδιώτης από το εξωτερικό

Την ίδια ώρα έξαρση παρουσιάζει ο ιός στα Βαλκάνια.       

Συγκεκριμένα, από τους συνοριακούς σταθμούς του Ορμενίου, της Νυμφαίας και της Εξοχής, από τις 15 ως τις 24 Ιουνίου πέρασαν συνολικά 42.254 άτομα. Από αυτά τα 23.101 ήταν από τη Βουλγαρία και οι 5.953 από τη Ρουμανία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, που επικαλείται την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.       

Κορωνοϊός: 10 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά στα κρούσματα στις Βαλκανικές χώρες, στην Σερβία έχουν επιβεβαιωθεί το τελευταίο 24ωρο, 254 νέα κρούσματα και τρεις νεκροί (270 νεκροί συνολικά και τα κρούσματα 14.046), ενώ στην Αλβανία, το Κόσοβο, αλλά και την Βουλγαρία, παρουσιάζεται αύξηση των κρουσμάτων.   Παράλληλα, η Κροατία επέβαλε εκ νέου υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες, σε επισκέπτες από τέσσερις χώρες των Βαλκανίων (Κόσοβο, Βοσνία, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία).              

Στην τελευταία ενημέρωσή του ΕΟΔΥ των 10 νέων κρουσμάτων, τα δύο προέρχονται από την Αλβανία, ενώ έγινε γνωστό πως υπάρχει θετικό κρούσμα από αλλοδαπό και στην Αίγινα, καθώς ένας ταξιδιώτης έφτασε στο νησί προκειμένου να παραστεί σε κηδεία και το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε, βγήκε θετικό.   

Παγκόσμια ανησυχία: Ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού!  

«Θα εγκατασταθούν μόνιμα κλιμάκια υγειονομικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά τους επόμενους τρεις μήνες, που θα έχουν την απόλυτη ευθύνη για τους ελέγχους που θα γίνονται.   Κάθε μέρα πτήσεων θα γίνονται 60 στοχευμένοι έλεγχοι, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια μιας πλατφόρμας, η οποία σε όλη τη χώρα θα δίνει την προτεραιότητα και θα υποδεικνύει με βάση επιστημονικά και επιδημιολογικά κριτήρια που αφορούν στον τόπο προέλευσης, στο προφίλ του ταξιδιώτη, στα ηλικιακά του δεδομένα και μια σειρά άλλων κριτηρίων για το ποιος πρέπει να κάνει το τεστ ποιος μπορεί να θεωρείται ως μεγαλύτερου ρίσκου ταξιδιώτης», επισήμανε από την Λέσβο ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Νέο ρεκόρ στην παγκόσμια καταγραφή   

Την ίδια ώρα το σύνολο κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ξεπέρασε χθες τα 10 εκατομμύρια παγκοσμίως και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την Κυριακή ένα νέο ρεκόρ επιβεβαιωμένων μολύνσεων σε όλο τον κόσμο μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.  

Κορωνοϊός: Πού καταγράφηκαν τα νέα κρούσματα-3 ασυμπτωματικοί μετανάστες

«Σήμερα αναφέρουμε έναν αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων τις τελευταίες 24 ώρες σε όλο τον κόσμο (189.077 μολύνσεις), με αρκετές χώρες να αναφέρουν τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων σε διάστημα εικοσιτετραώρου», ανέφερε αργά χθες Κυριακή ο ΠΟΥ στον καθημερινό του απολογισμό.   

Το Σάββατο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε ανακοινώσει πως παγκοσμίως καταγράφηκαν 179.316 νέα κρούσματα εντός 24ωρου.   

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι χώρες που απειλούνται άμεσα με δεύτερο κύμα

Το μεγαλύτερο μέρος των νέων κρουσμάτων καταγράφηκε στη Βραζιλία και τις ΗΠΑ, οι οποίες επιβεβαίωσαν αντίστοιχα 46.860 και 44.458 νέα κρούσματα μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής. Επίσης, 19.906 νέες μολύνσεις αναφέρθηκαν επίσης στην Ινδία το Σάββατο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top