Ανοίγει ο τουρισμός την 1η Ιουλίου: Η φόρμα για τουρίστες και το barcode

Δειγματοληπτικά test και νέες οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας    

Την 1η Ιουλίου ανοίγει ο τουρισμός σε όλη τη χώρα, όπως επίσης ανοίγουν και τα περιφερειακά αεροδρόμια. Στο εξής και έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, όλοι οι επιβάτες των διεθνών πτήσεων προς την χώρα μας, θα πρέπει να συμπληρώνουν υποχρεωτικά τη φόρμα Passenger Locator Form, τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in τους!

Θα συμπληρώνουν φόρμα υποχρεωτικά οι επιβάτες διεθνών πτήσεων προς Ελλάδα  

Σε αυτήν τη φόρμα θα γράφουν (μεταξύ άλλων): Από ποιο αεροδρόμιο αναχώρησαν, τον τόπο διαμονής τους, αλλά και πόσο καιρό θα παραμείνουν στην Ελλάδα. 

Ανοίγουν τα σύνορα της ΕΕ για 15 κράτη - Όχι όμως για ΗΠΑ, Ρωσία, Τουρκία

Μάλιστα, από τα δειγματοληπτικά tests θα περάσουμε τώρα στα στοχευμένα. Πώς; Κάθε ταξιδιώτης θα λαμβάνει ένα ειδικό barcode, βάσει του οποίου οι ελληνικές αρχές θα γνωρίζουν εάν πρέπει να ελεγχθεί ή όχι. Τα tests ανά πύλη εισόδου, θα μοιράζονται -δηλαδή- ανάλογα με τον κίνδυνο που θα εκτιμάται ανά επιβάτη. 

Χαρδαλιάς: Πώς θα ανοίξουν όλα τα αεροδρόμια την 1η Ιουλίου    

Τέλος, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε εννέα νέες οδηγίες για τους ταξιδιώτες. Εκτός από τις γνωστές οδηγίες για χρήση μάσκας, διατήρηση αποστάσεων κ.α. γίνεται σύσταση για ανέπαφες συναλλαγές, ενώ υπάρχουν και συστάσεις για τη χρήση ανελκυστήρων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top