Χαρδαλιάς: Πώς θα ανοίξουν όλα τα αεροδρόμια την 1η Ιουλίου       

«Καμία έκπτωση σε ζητήματα δημόσιας υγείας» 

«Στα ζητήματα δημόσιας υγείας, δεν υπάρχει καμία διάθεση ή βούληση για οποιαδήποτε έκπτωση», επισήμανε, με δηλώσεις του από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενόψει της επανεκκίνησης των διεθνών πτήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας από την 1η Ιουλίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο Χαρδαλιάς για το άνοιγμα του αεροδρομίου «Μακεδονία»

«Πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο βρίσκεται η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ένα ζήτημα, στο οποίο δεν κάνουμε εκπτώσεις και ένα ζήτημα που περιβάλλει κάθε μας κίνηση και σε αυτήν τη φάση, στο άνοιγμα των συνόρων και των πτήσεων εξωτερικού σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της πατρίδας μας», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.  

Ανοίγουν τα σύνορα της ΕΕ για 15 κράτη - Όχι όμως για ΗΠΑ, Ρωσία, Τουρκία

Όπως διαβεβαίωσε  «ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος με όλα τα μέσα που διαθέτει, ώστε αυτή η διαδικασία να γίνεται με υποδειγματικό τρόπο».

Σε καραντίνα ο οικισμός Αγίασμα στη Ροδόπη! 

Ο κ. Χαρδαλιάς επισκέπτεται σήμερα τα αεροδρόμια των Κυθήρων, των Χανίων και του Ηρακλείου, ενώ αργά χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε η επίσκεψή του στα αεροδρόμια της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς, της Κέρκυρας, των Ιωαννίνων και της Καλαμάτας.

Στις συσκέψεις που είχε  συζητήθηκαν όλες οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα που θα τηρηθούν, ενώ ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε και αυτοψία στους χώρους των αεροδρομίων, ώστε η επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού να γίνει με όρους ασφάλειας για επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους στη χώρα μας.

Σχετικά με το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων ο  κ. Χαρδαλιάς δήλωσε πως αυτό δεν θα γίνει άμεσα και όποτε αυτό αποφασιστεί, εκεί θα υπάρχουν κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top