«Ο Κωστής Πολύζος στραγγαλίστηκε»- Ξανά στη φυλακή μάνα και πατριός

Μάνα Πολύζου: Πώς θα κοιμηθείτε το βράδυ που βάλατε στη φυλακή δύο αθώους;

Αναβίωσε σήμερα η υπόθεση δολοφονίας του Κωστή Πολύζου στην Κοζάνη, η οποία είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, το 2011.

Ένοχοι κρίθηκαν ομόφωνα και στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου, οι οποίοι οδηγούνται και πάλι στη φυλακή. 

Δίκη Πολύζου: Το όνειρο που οδήγησε στο πτώμα και τα «λάθη» των γονιών

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωστής Πολύζος είχε εξαφανιστεί τον Φεβρουάριο του 2011 και το πτώμα του βρέθηκε θαμμένο σε χωράφι, περίπου 7 μήνες αργότερα. Σήμερα, σχεδόν 10 χρόνια μετά τη δολοφονία του, αποκαλύφθηκε ότι ο 23χρονος Κωστής δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το kozanilife.

Δίκη Πολύζου: Ο αδελφός του είναι ο τελευταίος που τον είδε - Τι κατέθεσε

Πρωτόδικα είχε επιβληθεί στη Δέσποινα Κουτσέγκου και τον σύζυγό της Χρήστο Ντιό ποινή  ισόβιας κάθειρξης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς. Ομόφωνα τους επιβλήθηκε εκ νέου, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Ο Εισαγγελέας δε, ήταν «καταπέλτης» προτείνοντας την ενοχή των κατηγορουμένων, βασιζόμενος σε αδιάσειστα στοιχεία, όπως ότι το πτώμα του βρέθηκε χωρίς παπούτσια, αλλά και στην αδιαφορία της μητέρας.

Κατά την πρότασή του ο Εισαγγελέας ανέφερε για πρώτη φορά ότι ο Κωστής Πολύζος δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό ενώ τα κίνητρα των δραστών ήταν οι μεταξύ τους εντάσεις καθώς και τα οικονομικά κίνητρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αντί να βοηθήσουν το παιδί να ορθοποδήσει, το κατέστρεψαν οικονομικά».

Μάνα Πολύζου: Βάλατε στη φυλακή δύο αθώους

Στο τέλος της δίκης τον λόγο πήρε η μητέρα του Κωστή Πολύζου απευθυνόμενη στη δικαστική έδρα, λέγοντας: 
«Λυπόμαστε για εσάς. Καταδικάσατε δύο αθώους. Πώς θα κοιμηθείτε το βράδυ που βάλατε στη φυλακή δύο αθώους; Εγώ θα κοιμηθώ ήσυχη το βράδυ, αναρωτιέμαι για εσάς».

Η υπόθεση δολοφονίας του Κωστή Πολύζου

Ο Κωστής Πολύζος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του μια νύχτα με καταιγίδα στις 18 Φεβρουαρίου του 2011.Τότε η μητέρα του και ο ανήλικος αδελφός του έλεγαν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», πως κάποιο άγνωστο αυτοκίνητο σταμάτησε έξω από το σπίτι, ο Κωστής φάνηκε να γνωρίζει τον οδηγό, επιβιβάστηκε σ’ αυτό και από τότε δεν τον ξαναείδαν.

Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2011, τα σκυλιά ενός κυνηγού ξέθαψαν τη σορό του άτυχου 23χρονου από χωράφι του πατριού, το οποίο δεν είχε δηλωθεί στους αστυνομικούς ότι ανήκει στην οικογένεια.

Ο Κωστής Πολύζος ήταν θαμμένος με τη φόρμα που φορούσε στο σπίτι και χωρίς παπούτσια. Το σημείο είχε καλυφθεί γύρω-γύρω με κλαδιά και για πολλούς ήταν απορίας άξιο πώς η οικογένεια δεν το είχε αντιληφθεί. Αργότερα, πολλά ακούγονταν για μεγάλο χρηματικό ποσό που είχε πάρει ως δάνειο ο Κωστής. Ως τότε όμως, η μάνα και ο πατριός δε βρέθηκαν ποτέ στο στόχαστρο. Λίγο καιρό αργότερα, έφυγαν από το χωριό και μετακόμισαν στην Ελευσίνα.

Όμως τον Ιανουάριο του 2016, χάρη στις επίμονες έρευνες των αρχών, ο ανακριτής Κοζάνης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, που εστάλη στην Ασφάλεια Αττικής, και αξιωματικοί του τμήματος Αναζητήσεων συνέλαβαν το ζευγάρι.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top