Κορωνοϊός: Ακόμα 19 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Στους 190 οι νεκροί

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται στα 3.256

Δείτε στο βίντεο την ενημέρωση για τον κορωνοϊό στη χώρα μας από την Κατερίνα Παπακωστοπούλου.

Ακόμα 19 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου από το γραφείο τύπου του ΕΟΔΥ.

Κορωνοϊός: «Πιθανό 2ο κύμα τον Σεπτέμβριο λόγω ασυμπτωματικών τουριστών»

Από τα 19 νέα κρούσματα, τα οκτώ εντοπίστηκαν στην Ξάνθη, ένα στην Αθήνα, ένα στην Πέλλα, ενώ εννέα είναι εισαγόμενα από πτήσεις και οδικώς από τον Προμαχώνα.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται πλέον τα 3.256, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες. Τα 716 (22.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.822 (56.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμα, εννέα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, η διάμεση ηλικία τους είναι τα 75 έτη. Από αυτούς, οι δύο (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες και όλοι έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών.

Κορωνοϊός: Στους 190 οι νεκροί – Πέθανε γυναίκα στην Αλεξανδρούπολη

Συνολικά 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, ένας ακόμα συμπολίτης μας κατέληξε το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 190. Πρόκειται για μια ηλικιωμένη 71 ετών με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Από τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας, το 60 (31.6%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 76 έτη και όλοι είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top