Επίθεση βιτριόλι: Το μοιραίο λάθος της 35χρονης που οδήγησε στην εξιχνίαση

Πώς ένα τηλεφώνημα σε υπόγειο στα Πατήσια έδωσε λύση στην υπόθεση

Δείτε στο βίντεο από την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση με το βιτριόλι.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η επίθεση της 35χρονης κατηγορούμενης στο υπόγειο της ασφαλιστικής εταιρείας στην Καλλιθέα εξιχνιάστηκε εξαιτίας ενός άλλου υπογείου στην οδό Αγίου Λουκά στα Πατήσια, το οποίο δεν επέτρεπε να υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας.

Επίθεση βιτριόλι: Τι δείχνει η στάση σιωπής που διατηρεί η 35χρονη

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», η φερόμενη ως δράστρια νόμισε ότι δεν είχε σήμα κινητής τηλεφωνίας και πραγματοποίησε τη μοιραία κλήση με την τηλεκάρτα που χρησιμοποιούσε, για να μην εντοπιστούν τα ίχνη της, στις κλήσεις του ραδιοταξί στην Καλλιθέα.

Το λάθος αυτό φαίνεται ότι καθοριστικής σημασίας και οδήγησε στη διαλεύκανση της αποτρόπαιας εγκληματικής ενέργειας.

Βιτριόλι: Η Ιωάννα ζητά παραδειγματική τιμωρία για την επίθεση που δέχτηκε

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών προχωρούσαν σε διαρκείς αναζητήσεις μέσω διαδοχικών καταθέσεων, καταγραφών καμερών, αναλύσεων κλήσεων, για να εντοπίσουν την περιβόητη φερόμενη ως δράστρια.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είχαν διαπιστώσει ότι η μυστηριώδης δράστρια είχε αποφύγει να χρησιμοποιήσει κινητό τηλέφωνο, ενώ για τις επικοινωνίες της είχε χρησιμοποιήσει τηλεκάρτα του ΟΤΕ που φαίνεται να είχε προμηθευθεί τουλάχιστον 1,5 μήνα πριν από την επίθεση.

Επίθεση βιτριόλι: Σκανάρουν το laptop της 35χρονης για νέα στοιχεία

Η ανακάλυψη του πολυπόθητου στοιχείου

Η έρευνα των αστυνομικών φαινόταν να είχε «παγώσει», καθώς η ανάκριση του βασικού κύκλου των υπόπτων δε φαινόταν να είχε σχέση με την επίθεση και τα δεδομένα.

Όμως ακριβώς εκείνη τη στιγμή που φαινόταν να μην υπάρχει καμία εξέλιξη, υπήρξε ενημέρωση από τον ΟΤΕ ότι η τηλεκάρτα που είχε χρησιμοποιήσει η φερόμενη ως δράστρια, πέρα από το ραδιοταξί για την επίθεση, χρησιμοποιήθηκε για να καλέσει κι έναν τεχνικό από το Μπαγκλαντές, που διέμενε σε υπόγειο στην οδό Αγίου Λουκά στα Πατήσια, πιθανόν για την ανακαίνιση του σπιτιού της ή άλλου οικήματος.

Επίθεση με βιτριόλι: Σε κακή ψυχολογική κατάσταση ο 40χρονος

Η κλήση είχε γίνει στις 21:36 στις 29 Απριλίου 2020, εν μέσω καραντίνας και 22 ημέρες πριν από την επίθεση, από το ίδιο καρτοτηλέφωνο επί της οδού Ακαδημίας, στις στάσεις των λεωφορείων, από το οποίο πραγματοποιήθηκε και η πρώτη κλήση (στις 18 Μαΐου 2020) για το ραδιοταξί.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον τεχνίτη από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ανέφερε ότι η γυναίκα που του τηλεφώνησε τού ήταν άγνωστη αλλά ότι τρία λεπτά νωρίτερα (στις 21:33 της 29ης Απριλίου 2020) τον είχε καλέσει και από το κινητό της.

Επίθεση με βιτριόλι: Τα λόγια της Ιωάννας για την προφυλάκιση της 35χρονης

Όμως η κλήσ δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς η κατηγορούμενη δεν είχε σήμα, με αποτέλεσμα να αφήσει ειδοποίηση με SMS (μη συνδεθείσα κλήση καταγράφεται στο κινητό του κληθέντος). Από αυτό το κινητό της συσκευής του αλλοδαπού εργάτη, που καταγράφηκε με SMS το κινητό της δράστιδος, η ΕΛ.ΑΣ προσδιόρισε το όνομα της 35χρονης κατηγορούμενης και στη συνέχεια τον τρόπο που εμπλέκεται στην υπόθεση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Επίθεση βιτριόλι: Η 35χρονη πήγαινε νύχτα και άλλαζε την μπαταρία του gps

Τι συνέβη την ημέρα του τηλεφωνήματος

Η 35χρονη, που εργαζόταν σε δικηγορικό γραφείοστο κέντρο της Αθήνας, τελειώνοντας τη δουλειά της και βγαίνοντας από το κτίριο κάλεσε τον τεχνικό από το Μπαγκλαντές από το κινητό της για να κλείσουν τη δουλειά. Όμως δεν μπορούσε να αποκατασταθεί η επικοινωνία, κάτι που η 35χρονη φαίνεται να απέδωσε σε έλλειψη σήματος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας του δικού της κινητού.

35χρονη - βιτριόλι: Τι δείχνουν τα σημειώματά της για τον χαρακτήρα της

Έτσι λοιπόν κατευθύνθηκε προς κεντρικό δρόμο που βρίσκεται κάτω από το χώρο εργασίας της, πήγε στο πλησιέστερο καρτοτηλέφωνο των  και χρησιμοποίησε την τηλεκάρτα που είχε ήδη αγοράσει για να εξαλείψει τα ίχνη της στην επίθεση με το βιτριόλι που σχεδίαζε τις επόμενες ημέρες, πιστεύοντας ότι με το σταθερό τηλέφωνο του ΟΤΕ θα έλυνε το πρόβλημα με την «έλλειψη σήματος» του δικού της κινητού. Κάτι και το οποίο συνέβη τελικά και μίλησε με τον αλλοδαπό.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αυτή η πρώτη κλήση προς τον τεχνίτη δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς ο τεχνίτης από το Μπαγκλαντές διέμενε σε υπόγειο, όπου το δικό του κινητό είχε ανίσχυρο έως ανύπαρκτο σήμα.

Η φερόμενη ως δράστρια κατάφερε τελικά να επικοινωνήσει μαζί του μέσω του καρτοτηλεφώνου στην οδό Ακαδημίας, γιατί στο μεταξύ ο εν λόγω τεχνικός κινήθηκε προς την είσοδο της πολυκατοικίας όπου υπήρχε σήμα και είδε -μέσω SMS – ότι είχε δεχθεί κλήση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top