Επίθεση βιτριόλι: Τι δείχνει η στάση σιωπής που διατηρεί η 35χρονη

Τι αναφέρει ψυχολόγος για την αντίδρασή της

Αρνητική στάση κρατά από την πρώτη μέρα της σύλληψής της, η 35χρονη, η οποία κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της 34χρονης Ιωάννας. Από την αρχή αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ χθες, μπροστά στον εισαγγελέα, επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής και δεν απολογήθηκε. 

Βιτριόλι: Η Ιωάννα ζητά παραδειγματική τιμωρία για την επίθεση που δέχτηκε

Όπως είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η ψυχολόγος  Δήμητρα   Ζαφείρα   η επίκληση αυτή δε δείχνει ότι έχει επίγνωση του κακού που φέρεται να έχει προκαλέσει σε έναν άλλον άνθρωπο. 

Αντίθετα, σύμφωνα με την κ.   Ζαφείρα  είναι μια παραδοχή ενοχής και δείχνει την άρνηση οποιαδήποτε μεταμέλειας. Επίσης, η στάση αυτή δείχνει πως έχει στριμωχτεί αρκετά από τα στοιχεία που έχουν προκύψει σε βάρος της και ξέρει ότι δεν μπορεί να πει πολλά πράγματα για να αντικρούσει τις κατηγορίες. 

Επίθεση με βιτριόλι: Τα λόγια της Ιωάννας για την προφυλάκιση της 35χρονης

Η κ.  Ζαφείρα σημείωσε επίσης πως η σιωπή της κατηγορούμενης ενέχει κάτι επιθετικό. Φαίνεται το αντικοινωνικό κομμάτι της προσωπικότητάς της και δείχνει την ντροπή της ενδεχομένως, αλλά όχι την παραδοχή της ενοχής της. Αντικατοπτρίζει τέλος τον φόβο της ότι μπορεί να πει κάτι που θα την εκθέσει ακόμα περισσότερο. 

Επίθεση με βιτριόλι: Απομονωμένη σε ειδικό κελί κρατείται η 35χρονη

Όσον αφορά στο αίτημά της να προαυλίζεται μόνη της μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι μαζί με συγκρατούμενές της, σύμφωνα με την ψυχολόγο δείχνει τον φόβο της μήπως κακοποιηθεί από τις άλλες κρατούμενες, αλλά και τον φόβο για το βλέμμα των άλλων. Δείχνει επίσης μια ανάγκη της να ελέγξει τη διαδικασία. 

Επίθεση με βιτριόλι: Ο διάλογος της Ιωάννας με τον σύντροφο της 35χρονης

Τέλος το γεγονός ότι κράτησε την περούκα, τα ρούχα και την τηλεκάρτα, δείχνει σύμφωνα με τη γνωστή ψυχολόγο πως τα κράτησε είτε για λάφυρα, είτε για να τα χρησιμοποιήσει ξανά σε μια μελλοντική επίθεση, ώστε να έχει χαρακτήρα η περσόνα που διαμόρφωνε. 

Δείτε την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top