Μυτιλήνη: Μετανάστες επιχείρησαν να μπουν σε πλοίο της γραμμής

Μόνο στο Star: Σοβαρά επεισόδια στο λιμάνι με τραυματίες

Σοβαρά επεισόδια έγιναν πριν από λίγο στο λιμάνι της Μυτιλήνης μεταξύ λιμενικών και μεταναστών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και τραυματίες. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βάιου Σύρρου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τα επεισόδια άρχισαν όταν οι λιμενικοί προσπάθησαν να αποτρέψουν την αθρόα επιβίβαση εκατοντάδων μεταναστών στο πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά.

Παρά τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό που επιβάλουν αυστηρούς περιορισμούς στο αριθμό των επιβατών στα πλοία, μεγάλες ομάδες μεταναστών άρχισαν από νωρίς να συνωστίζονται στο χώρο επιβίβασης, χωρίς κάποιο μέτρο προφύλαξης, με ελάχιστους να φοράνε μάσκες. Το απόγευμα η κατάσταση έγινε αφόρητη, αλλά παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των λιμενικών, κανείς δεν αποχωρούσε από το λιμάνι. Κάποια στιγμή μάλιστα οι μετανάστες, άνδρες στο σύνολό τους, όρμησαν και επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό για να εισβάλουν στο πλοίο.

Τότε αναγκάστηκαν να επέμβουν οι λιμενικοί, οι οποίοι κατάφεραν να απωθήσουν τους μετανάστες έξω από το χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης. Κάποιοι θερμόαιμοι νεαροί μετανάστες, προσπάθησαν μάλιστα να ρίξουν την συρόμενη μεταλλική πόρτα του λιμανιού.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά ορισμένοι μετανάστες αλλά και λιμενικοί στην προσπάθεια τους να αποκαταστήσουν την τάξη. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top