Ξεκινά ο «Μεγάλος Περίπατος» -Το κέντρο παραμένει ανοιχτό για όλους

Ποιοι θα έχουν πρόσβαση στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας και την Ηρώδου Αττικού

Δείτε τι είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης για τον «Μεγάλο Περίπατο» στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα στις 11 Μαΐου 

Οι πιλοτικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο των έργων για τον «Μεγάλο Περίπατο», ξεκίνησε με διαγραμμίσεις κεντρικών δρόμων της πόλης, κατά το τριημέρο του Αγίου Πνεύματος. Κατά τη διάρκεια των έργων το κέντρο της Αθήνας παραμένει ανοιχτό για όλους και διευκρινίζεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων ρυθμίζεται με ασφάλεια, σε συγκεκριμένα σημεία. 

Όλες οι αλλαγές που φέρνει ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας», στο star.gr

Η αρχή των παρεμβάσεων γίνεται από την Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας στο σύνολο της και την οδό Ηρώδου Αττικού επίσης στο σύνολο της με στόχο να αυξηθεί σημαντικά ο ελεύθερος χώρος για την κυκλοφορία των πεζών αλλά και των ποδηλάτων.

Μπακογιάννης: Η Αθήνα αλλάζει πρόσωπο - Το κέντρο στα ευρωπαϊκά πρότυπα!

Με την έναρξή τους δημιουργούνται οι πρώτες ζώνες προτεραιότητας για πεζούς και ποδήλατα στον Μεγάλο Περίπατο ενώ ρυθμίζονται ορισμένοι περιορισμοί στην πρόσβαση των ΙΧ που θα ισχύουν από τις 06:00 της Πέμπτης 11 Ιουνίου.

Ποιοι θα έχουν πρόσβαση στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας και την Ηρώδου Αττικού

Λεωφόρος Βασ. Όλγας:

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Οχήματα Ατόμων με Αναπηρία

Οχήματα προς τους χώρους στάθμευσης του Ζαππείου και του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών

Ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς

Ταξί για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών στους χώρους του Ζαππείου και στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών

Οχήματα τροφοδοσίας του Ζαππείου και στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών

Οχήματα Έκτακτης Ανάγκης

Οχήματα Οργανισμών Δικτύων Κοινής Ωφέλειας για την εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης περιοχής

Οδός Ηρώδου Αττικού:

Οχήματα μονίμων κατοίκων (Μόνιμοι κάτοικοι που έχουν κάρτα στάθμευσης στη Ζώνη 1. Μόνιμοι κάτοικοι για τη χρήση ιδιωτικού χώρου στάθμευσης)

Oχήματα Ατόμων με Αναπηρία

Ταξί για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών εντός των περιοχών

Ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς

Οχήματα τροφοδοσίας Καταστημάτων

Οχήματα ταχυμεταφορών και διανομών καταστημάτων εστίασης

Οχήματα Δημόσιων Υπηρεσιών για τις ανάγκες της περιοχής

Οχήματα Έκτακτης Ανάγκης

Οχήματα Οργανισμών Δικτύων Κοινής Ωφέλειας για ανάγκες της συγκεκριμένης περιοχής

Διευκρινίζεται ότι στις προαναφερόμενες περιοχές τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας θα βρίσκονται σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος, ώστε να ενημερώνουν τους διερχόμενους οδηγούς αλλά και τους πεζούς.

Η συνέχεια των παρεμβάσεων θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου από το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εμπορικό τρίγωνο - ιστορικό κέντρο θα αρχίσουν να ισχύουν από τις αρχές Ιουλίου.

Για όλες τις φάσεις των παρεμβάσεων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη διάρκεια των οποίων θα συνεχίσει η κυκλοφορία των οχημάτων, θα γίνονται εγκαίρως ανακοινώσεις από τον Δήμο Αθηναίων που θα απαντούν στα ερωτήματα κατοίκων και επισκεπτών της Αθήνας. Ο πιλοτικός χαρακτήρας των ρυθμίσεων δίνει την δυνατότητα το επόμενο διάστημα να γίνουν όποιες αλλαγές κριθούν σκόπιμες προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι το αρτιότερο τόσο για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης.

Η εξέλιξη όλων των αλλαγών θα είναι σταδιακή ώστε οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι αλλά και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας να απολαμβάνουν τις σημαντικές βελτιώσεις που φέρνει στη ζωή τους ο Μεγάλος Περίπατος αλλά και να εξοικειώνονται με τον καλύτερο τρόπο στις παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί. Για τον λόγο αυτό άλλωστε το πρώτο διάστημα της εφαρμογής των πιλοτικών ρυθμίσεων η Δημοτική Αστυνομία θα προχωρά σε συστάσεις και οδηγίες στους οδηγούς.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Μεγάλο Περίπατο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top