Καλλιθέα Βιτριόλι: Το στοιχείο που εξετάζεται μία μέρα πριν την επίθεση

Τι αποκάλυψαν οι άρσεις απορρήτου

Δείτε το video από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Ενδελεχής είναι η αστυνομική έρευνα που θα ρίξει φως στην υπόθεση της γυναίκας με το βιτριόλι.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και το ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβάζ, μέσα από την άρση των επικοινωνιών προκύπτει η κίνηση ενός τηλεφώνου σε σημεία υψηλού ενδιαφέροντος για την αστυνομία, μία μέρα πριν την επίθεση.

Έμπειροι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, έχουν χαρτογραφήσει πέντε σημεία. Το ένα είναι το σημείο της επίθεσης, το άλλο η κατοικία της 34χρονης Ιωάννας, το τρίτο η αφετηρία των λεωφορείων στην Ακαδημίας και το τέταρτο η περιοχή του Μετς. Υπάρχει και ένα πέμπτο σημείο το οποίο όπως είπε ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν το γνωρίζει.

Επίθεση με βιτριόλι: H καμπαρντίνα και τα παπούτσια προδίδουν τη δράστιδα

Σε αυτά τα πέντε σημεία, οι Αρχές «βλέπουν» την εκπομπή ενός τηλεφώνου, με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που τους τραβά την προσοχή και το ενδιαφέρον γι΄αυτό και το αξιολογούν.

Αυτό το τηλέφωνο το εντοπίζουν σε τουλάχιστον δύο σημεία υψηλού ενδιαφέροντος, κάτι το οποίο σήμανε κόκκινο συναγερμό. Οι Αρχές δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο στοιχείο αυτό.

Επίθεση με βιτριόλι: Τρόλεϊ και Ι.Χ παραλίγο να πατήσουν τη δράστιδα

Η αστυνομία μάλιστα πήγε στην Ιωάννα και την έβαλε να ακούσει την ηχογραφημένη συνομιλία της γυναίκας που της επιτέθηκε με το κέντρο της εταιρίας ταξί, αλλά η 34χρονη δεν αναγνώρισε κάτι.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», όταν η γυναίκα με το βιτριόλι επικοινώνησε με τις τηλεφωνήτριες για να καλέσει το ταξί, επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας, υποστηρίζοντας πως έχει βηματοδότη για να αποφύγει να δώσει το κινητό της.

Επίθεση βιτριόλι: Αυτή είναι η γυναίκα που επιτέθηκε στην Ιωάννα

Καλλιθέα Βιτριόλι: Πάνω από 10 κάμερες δείχνουν καρέ-καρέ τη δράστιδα

Όπως μετέδωσε χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι Αρχές έχουν καρέ-καρέ τη διαδρομή της γυναίκας με το βιτριόλι προς και από το σημείο της επίθεσης στην Ιωάννα. Την ίδια ακριβώς διαδρομή φέρεται να ακολούθησε και την προηγούμενη ημέρα. Τότε είχε σχεδιάσει να επιτεθεί στην 34χρονη κοπέλα. Η πρώτη επίθεση όμως ματαιώθηκε γιατί δεν είχε μέσο για να διαφύγει.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της δημοσιογράφου Τασούλας Παπανικολάου, πάνω από 10 κάμερες ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας και την Καλλιθέα έδωσαν καθαρά πλάνα της γυναίκας με το βιτριόλι στις αρχές.

Καλλιθέα Βιτριόλι: Πάνω από 10 κάμερες δείχνουν καρέ-καρέ τη δράστιδα

Καλλιθέα: Γιατί η γυναίκα με το βιτριόλι ματαίωσε την επίθεση στην Ιωάννα μία μέρα πριν

Η γυναίκα με το βιτριόλι έχει εντοπιστεί από τις κάμερες και μια ημέρα πριν την επίθεση, την Τρίτη 19 Μαΐου. Κάνει ακριβώς το ίδιο δρομολόγιο την ίδια ακριβώς ώρα. Τηλεφωνεί από συγκεκριμένο τηλεφωνικό θάλαμο σε εταιρία ραδιοταξί. Περπατά με τα πόδια από τη Λεωφόρο Συγγρού προς το γραφείο της Ιωάννας. Κρατά στα χέρια το μπουκάλι με το καυστικό υγρό, αλλά ματαιώνει την επίθεση καθώς από λάθος δεν έχει μέσο διαφυγής από το σημείο.

Για να μην κάνει το ίδιο λάθος την επόμενη ημέρα καλεί από πριν ταξί, τσεκάρει ότι έφθασε στο σημείο του προκαθορισμένου ραντεβού και στη συνέχεια επιτίθεται στην Ιωάννα γνωρίζοντας ότι θα φύγει από το σημείο σε  ένα λεπτό. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να κρυφτεί.

Επίθεση βιτριόλι: 10.000 κλήσεις «σαρώνει» η ΕΛ.ΑΣ. για να βρει τη δράστιδα

Τα λάθη στην εκτέλεση του σχεδίου αλλά και στον τρόπο διαφυγής οδηγούν στη σύλληψη της γυναίκας με το βιτριόλι.Οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι πρόκειται για νεαρή κοπέλα ίσως και στην ίδια ηλικία με την Ιωάννα.

Έχουν αποκλείσει άτομα από το επαγγελματικό περιβάλλον και τώρα οι έρευνες εστιάζουν σε  δύο συγκεκριμένες γυναίκες από το περιβάλλον του θύματος.

Ο χρόνος λένε σύμφωνα με πληροφορίες κυλά σε βάρος της, καθώς θα κάνει την κίνηση που θα την προδώσει.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top