Νομοσχέδιο για την Παιδεία: Ένταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και την Τετάρτη 10 Ιουνίου

Ένταση επικράτησε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Αθήνας, όταν μία ομάδα εκπαιδευτικών άρχισε να κουνάει τις κλούβες που είχαν αποκλείσει την είσοδο της Βουλής, εμποδίζοντάς τους να περάσουν.

Η αστυνομία κατάφερε να συνετίσει τους διαδηλωτές οι οποίοι αποχώρησαν λίγη ώρα μετά.

Νομοσχέδιο για την Παιδεία: Τι ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Οι εκπαιδευτικοί κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στις ρυθμίσεις που φέρνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Σήμερα Τρίτη, ανήμερα της συζήτησης του νομοσχεδίου «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» στην Ολομέλεια της Βουλής-, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ εξήγγειλαν 24ωρη απεργία. 

Κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και την Τετάρτη 10 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο. Οι ομοσπονδίες έχουν καλέσει τους εκπαιδευτικούς σε συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Υπουργείο Παιδείας: «Τα σχολεία είναι ανοιχτά»

Το Υπουργείο Παιδείας χθες το απόγευμα με ανακοίνωσή του, έκανε κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με τη σημερινή απεργία, τονίζοντας πως παρά την απεργία των εκπαιδευτικών, τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά. 

Στο υπουργείο μάλιστα ελπίζουν πως η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία θα είναι μικρή και αντ’ αυτού θα υπάρχει συμμετοχή στις τάξεις. «Από το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και προς αποφυγή σύγχυσης που μπορεί να προκύψει από ορισμένες αναρτήσεις ιστοσελίδων, διευκρινίζεται πως τα σχολεία αύριο Τρίτη 9/6 θα είναι ανοιχτά», ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωσή του.

Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κήρυξε πανελλαδική στάση εργασίας σε όλο το Δημόσιο, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου σήμερα και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που γίνονται την ίδια ημέρα σε όλη τη χώρα, με αφορμή την ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία».

Ταυτόχρονα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να στηρίξουν και το νέο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο (Τετάρτη 10 Ιουνίου), ώρα 19:00, στα Προπύλαια.

Δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και την κατάργηση της ρύθμισης για τη μετάδοση μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες. Μάλιστα, σε ψήφισμα της ΓΣ των ΕΛΜΕ γίνεται λόγος για «επικίνδυνη έλλειψη σχεδιασμού» από πλευράς υπουργείου, που οδηγεί σε «εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών για προώθηση διαφημίσεων από ιδιωτικές εταιρίες και σε διαρροή των δεδομένων τους στο διαδίκτυο».

Σημειώνεται, ότι σε αντίστοιχη καταγγελία του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, για διαρροή δεδομένων, το υπουργείο Παιδείας είχε απαντήσει ότι τα στοιχεία που είχε καταθέσει ο κ Φίλης δεν προέκυψαν από διαρροή, αλλά είχαν καταχωριστεί οικειοθελώς από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, ότι δεν περιλαμβανόταν σε αυτά κανένα προσωπικό δεδομένο μαθητών και ότι στα στοιχεία καταγράφονταν μόνο αριθμητικά, μη προσωπικά, αποτελέσματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, δηλαδή αποκλειστικά και μόνο συνολικοί αριθμοί μαθητών που συμμετείχαν σε συνεδρίες, ποσοστό συμμετοχής, διάρκεια σε λεπτά κτλ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top