15 Ioυνίου: Ημερομηνία-ορόσημο για τον τουρισμό - Στο φουλ οι μηχανές

Μεγάλο στοίχημα το άνοιγμα των συνόρων - Τα «κόκκινα» αεροδρόμια

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Σε τροχιά επανεκκίνησης βρίσκεται ο τουρισμός. Όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου δουλεύουν με φουλ τις μηχανές, ώστε το ελληνικό καλοκαίρι να πρωταγωνιστήσει ξανά.

Μεγάλο στοίχημα αποτελεί το άνοιγμα των συνόρων, την ώρα που μεγάλα αεροδρόμια είναι στο κόκκινο, επειδή οι επιδημιολογικοί δείκτες είναι ακόμη στα ύψη. Ο παγκόσμιος οργανισμός για την ασφάλεια των αεροδρομίων σύμφωνα με τις τελευταίες του οδηγίες, συνιστά αυξημένους ελέγχους σε αεροδρόμια χωρών, όπως η Ιταλία. η Ισπανία και η Μεγάλη Βρετανία, χώρες δηλαδή που κάθε χρόνο δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα.

Πότε ανοίγουν τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα στην Ελλάδα;

15η Ιουνίου: Ημερομηνία-ορόσημο για τον τουρισμό

Στις 15/06 απελευθερώνονται οι πτήσεις του εξωτερικού για τα δύο μεγάλα αεροδρόμια της χώρας. Μάλιστα ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, που βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη, θα έχει σειρά συσκέψεων για τον καλύτερο συντονισμό όλων, ενόψει του ανοίγματος του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Στους ταξιδιώτες από «ασφαλή» αεροδρόμια θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι, 30 με 40 τεστ ανά πτήση και δε θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Προβληματισμός για τα αεροδρόμια που είναι στο «κόκκινο»

Όμως ο παγκόσμιος οργανισμός για την ασφάλεια των αεροδρομίων χτυπάει καμπανάκι και συνιστά ενισχυμένα μέτρα προστασίας για δεκάδες αεροδρόμια ανά τον κόσμο. Ανάμεσά τους και χώρες που κάθε χρόνο δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα.

Στα «κόκκινα» βρίσκονται μεταξύ άλλων τρία αεροδρόμια της Ιταλίας:

«Εμίλια Ρομάνια» Μπολόνια 
«Λομβαρδία» Μιλάνο 
«Πιεμόντε» Τορίνο

Στην Ισπανία, τα αεροδρόμια της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης, το Ιλ Ντε Φρανς στο Παρίσι, τα 3 αεροδρόμια του Λονδίνου αλλά και άλλων πόλεων.

Ανοίγουν χερσαία και θαλάσσια σύνορα

Στις 15 Ιουνίου χωρίς το μέτρο της καραντίνας ανοίγουν τα χερσαία σύνορα, κάτι που θα ενισχύσει τον τουρισμό της Ηπειρωτικής Ελλάδας ενώ από 1η Ιουλίου το ίδιο θα ισχύσει και για τα θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Μάλιστα όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του τουρισμού, οι πρώτες εβδομάδες που η χώρα θα ανοίξει τις πόρτες της στους ξένους επισκέπτες είναι ένα μεγάλο στοίχημα  

Τα «μπάνια του λαού» με προσφορές

Οι επαγγελματίες του τουρισμού ποντάρουν πολύ και στους Έλληνες που θέλουν να δραπετεύσουν, έστω και για λίγες ημέρες. 

Οι ξενοδόχοι υπόσχονται πακέτα προσφορών για τις ελληνικές οικογένειες που περιμένουν να κλείσουν τα σχολεία και να τελειώσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις για να ξεκινήσουν να απολαμβάνουν τις ελληνικές θάλασσες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top