Αγίου Πνεύματος: Το «στοίχημα» της διαχείρισης ύποπτου κρούσματος

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στα νησιά του Αργοσαρωνικού

Επίσημη πρώτη το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για την έναρξη αυτής της πρωτόγνωρης τουριστικής σεζόν και οι επιχειρηματίες του κλάδου, στους δημοφιλείς κοντινούς προορισμούς, καλούνται να κερδίσουν ένα στοίχημα. Αυτό της διαχείρισης ενός ύποπτου κρούσματος, με κοντινότερο σημείο αναφοράς, ένα τοπικό κέντρο υγείας.

Θεοχάρης σε Sky News: Θα υπάρχουν δύο πρωτόκολλα για τις πτήσεις εξωτερικού

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τη νέα τουριστική σεζόν. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, στις Σπέτσες αναμένεται γιατρός, η οποία είναι ενημερωμένη, είναι εκπαιδευμένη, έχει όλα τα εργαλεία της, τα τεστ και από κει και πέρα θα υπάρχει η διαδικασία όσο πιο ασφαλής γίνεται.

Σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο κρούσμα κορωνοϊού, αυτό αναμένεται να μεταφερθεί στο Άργος, στο Ναύπλιο ή στην Αθήνα.

Νησιά: Ξενοδοχεία Covid και γιατροί αναφοράς σε καθένα από αυτά!

Αναμένουν το πλάνο δράσης στον Πόρο

Στον Πόρο η διαδικασία... ασφαλείας παραμένει ακόμα λίγο θολή, καθώς  όπως λένε οι ξενοδόχοι, περιμένουν ένα πλάνο δράσης που θα ανακοινωθεί από το Δήμο.

Το κάθε ξενοδοχείο είναι συμβεβλημένο με ένα γιατρό. Ο γιατρός αναφοράς θα στείλει το συμβάν στο κέντρο υγείας Γαλατά και από κει θα του πουν τι πρέπει να κάνει ακριβώς.

Ευκολότερη η διαχείριση κρούσματος στην ηπειρωτική Ελλάδα 

Για προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας, όπως για παράδειγμα η Καλαμάτα, η αντιμετώπιση ενός πιθανού κρούσματος κορωνοϊού είναι πιο απλή.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος ξενοδοχείων Μεσσηνίας, τα ξενοδοχεία της περιοχής είναι ασφαλή και έχουν τη δυνατότητα, σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο ύποπτο περιστατικό, να μεταβεί στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Αν από εκεί κριθεί αναγκαίο, θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο αναφοράς για Covid-19 στην Πάτρα.

Φέτος, που πράγματα είναι...τόσο διαφορετικά, τα εποχικά καταλύματα παραμένουν κλειστά. Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες , οι φορείς του τουρισμού προσπαθούν να είναι αισιόδοξοι.

Το καλό είναι πως σε όσα καταλύματα έχουν ανοίξει, η πληρότητα για το τριήμερο αγγίζει το 90%.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top