Κορωνοϊός: 19 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Τα 12 από πτήση του Κατάρ

Σε καραντίνα 91 επιβάτες - Αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς τη χώρα

Συνολικά 19 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης από τον ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 12 αφορούν ταξιδιώτες που αφίχθηκαν με πτήση από το Κατάρ. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 2.937. 

Συναγερμός στο «Έλενα»: Νοσηλεύτρια βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό

Από το σύνολο των 2.937 κρουσμάτων, το 55.3% αφορά άνδρες. Τα 651 (22.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.695 (57.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 48 έτη, ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι τα 76 έτη. 

Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν τα τεστ αντισωμάτων στους επαγγελματίες της υγείας

Επίσης, 11 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με το 72,7% να αφορά άνδρες.

Τέλος, σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενή και συνεπώς ο συνολικός αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας ανέρχεται στους 179. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα επτά κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες της Κατερίνας Παπακωστοπούλου εντοπίστηκαν από δύο σε Ξάνθη και Σουφλί και από ένα κρούσμα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καβάλα.

Αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς το Κατάρ - Σε καραντίνα 91 ταξιδιώτες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γ.Γ. Προστασίας του Πολίτη, στη χθεσινή πτήση της Qatar Airlines, από την Ντόχα προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», βρέθηκαν 12 θετικά δείγματα κορωνοϊού, κατόπιν της διενέργειας του προβλεπόμενου ελέγχου για τη νόσο Covid-19 που πραγματοποιήθηκε στους 91 επιβαίνοντες από τα υγειονομικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Εννέα από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο είναι Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για 7 ημέρες ως στενές high και low risk επαφές, σύμφωνα και με τις οδηγίες του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του 7ημέρου.

Επίσης, ανακοινώνεται ότι μετά τα παραπάνω επιδημιολογικά δεδομένα οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου 2020.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top