Γκερέκου στο Star: Πώς θα εκπαιδεύονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Πρόεδρος ΕΟΤ: «Δε θα υπάρχει αστική ευθύνη αν τηρηθούν τα πρωτόκολλα»

«Τα πρωτόκολλα καθοδηγούν επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού με υψηλό επίπεδο ασφαλείας. Ό,τι υπάρχει ως κενό ακόμα, εξειδικεύεται μέρα με την ημέρα» είπε η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Κατερίνα Παναγοπούλου.

Αυτά είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα για ξενοδοχεία και δωμάτια

Η κ.Γκερέκου αναφέρθηκε στα πλωτά ασθενοφόρα που θα επισκέπτονται μικρά νησιά και θα προχωρούν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό.

Αποφασισμένοι να κερδίσουν τον τουρισμό - Έτσι θα λειτουργούν τα ξενοδoχεία

Όπως είπε η πρόεδρος του ΕΟΤ, το θετικό είναι ότι σε ερωτήσεις και έρευνες, η Ελλάδα είναι στις πρώτες προτιμήσεις των τουριστών και εξαιτίας της επιτυχούς αντιμετώπισης της πανδημίας. 

Σχετικά με τις χώρες που βρίσκονται στην «κόκκινη λίστα» καθώς είχαν πολλά κρούσματα κατά την πανδημία, όπως η Βρετανία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Ρωσία, η κ.Γκερέκου είπε ότι γίνονται σταδιακά βήματα, όπως οι βαλκανικές χώρες και ανά δεκαπενθήμερο θα αξιολογούνται τα δεδομένα. 

Η πρόεδρος του ΕΟΤ δήλωσε πως οι επιχειρηματίες του τουρισμού και οι εργαζόμενοι στον κλάδο θα ενημερωθούν και θα εκπαιδευτούν on line για τα μέτρα πρόληψης και τα μέτρα αντιμετώπισης σε περίπτωση κρούσματος, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ. 

«Δε θα υπάρχει αστική ευθύνη αν τηρηθούν τα πρωτόκολλα» επεσήμανε. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο του Star Σαββατοκύριακου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top