Μάρμαρα Παρθενώνα: «Τα γλυπτά στο Βρετανικό Μουσείο είναι προϊόν κλοπής»

Οι ισχυροί του κόσμου στον πολιτισμό ζητούν την επανένωση των γλυπτών

Νέο κεφάλαιο ανοίγει στη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Η επαναλειτουργία της Ακρόπολης, μετά την επιτυχή διαχείρηση της πανδημίας, προκάλεσε κύμα θετικών σχολίων για τη χώρα μας.

Οι ισχυροί του κόσμου στην τέχνη και τον πολιτσμό ζητούν αό τους Βρετανούς να υποχωρήσουν και να επιστρέψουν τα αριστουργήματα που έκλεψαν. 

Ο Μακρόν είπε το «ναι»: Στην Αθήνα η μετόπη του Παρθενώνα 

«Τα γλυπτά του Παρθενώνα αποτελούν προϊόν κλοπής και επομένως η Ελλάδα ποτέ δε θα αναγνωρίσει κατοχή και κυριότητα στο Βρετανικό Μουσείο» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη

Η Ελλάδα ξεκινά νέα καμπάνια για την επιστροφή των Γλυπτων του Παρθενώνα. Στο πλευρό της ο πλανήτης ολόκληρος, από την Αμερική και την Αυστραλία, μέχρι την Ρωσία και την Ιταλία. Οι πρόεδροι των Διεθνών Επιτροπών ζητούν να ξεκινήσουν εδω και τώρα συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας, ώστε τα αριστουργήματα του Φειδία να γυρίσουν πίσω στη χώρα που ανήκουν.

Λ. Μενδώνη: «Τα γλυπτά μας ανήκουν»

«Είναι η ώρα το Βρετανικό Μουσείο να επανεξετάσει τη στάση του. Θέλει να είναι ένα μουσείο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και στην ψυχή των ανθρώπων ή θα παραμένει ένα αποικιοκρατικό μουσείο που θα φυλακίζει θησαυρούς που δεν του ανήκουν» δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Πολιτισμού.

Το άνοιγμα της Ακρόπολης μετά την καραντίνα έγινε πρώτη είδηση στα ξένα μέσα και προκάλεσε τσουνάμι διθυράμβων. Η υπουργός Πολιτισμού με την προτροπή του πρωθυπουργού συστήνει νέα συμβουλευτική επιτροπή για την επανένωση των γλυπτών, με πρόεδρο τον διαπρεπή νομικό Χριστόφορο Αργυρόπουλο. Η Ελλάδα έχει ένα γερό οπλοστάσιο επιχειρημάτων και είναι σίγουρη πως θα τα καταφέρει. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top