Μάχη να μη χαθεί τελείως η σεζόν του τουρισμού στη Χαλκιδική λόγω κορωνοϊού

Ρίχνουν τιμές για να προσελκύσουν τουρίστες. Τι γίνεται με τις κρατήσεις

Δες τι είπε στο star.gr o πρόεδρος της Ομοσπονδίας ιδιοκτητών καταλυμάτων Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης Δημήτρης Χαρδαλής.

Διαφορετικό από κάθε άποψη αναμένεται το φετινό καλοκαίρι λόγω του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας θα ανοίξουν τις πόρτες τους την 1η Ιουνίου, ενώ τα εποχικά στις 15 Ιουνίου. Ωστόσο, εν αναμονή των υγειονομικών πρωτοκόλλων βρίσκονται οι επαγγελματίες του τουρισμού, ο οποίοι εμφανίζονται προβληματισμένοι για το αν και πότε θα ανοίξουν τελικά τις επιχειρήσεις τους.

Περισσότερος χώρος για ομπρέλες και ξαπλώστρες στις παραλίες

Ανησυχία και επιφυλακτικότητα επικρατεί στους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων καταλυμάτων στη Χαλκιδική. Όπως είπε στο star.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ιδιοκτητών καταλυμάτων Χαλκιδικής- Θεσσαλονίκης Δημήτρης Χαρδαλής, η κυβερνητική ανακοίνωση ότι οι τουρίστες δεν θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό και θα έρχονται ανεξέλεγκτα από τα Βαλκάνια και τις υπόλοιπες χώρες προβλημάτισε τον κλάδο.

«Είμαστε πανέτοιμοι να ανοίξουμε στις 15 Ιουνίου ωστόσο, πρέπει κάπως να διασφαλίσουμε την ασφάλεια τη δική μας και των τουριστών», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρδαλής ανέφερε ότι υπάρχουν κρατήσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, κυρίως από βαλκανικές χώρες, με καλή επιδημιολογική εικόνα. Αντιθέτως, όπως πρόσθεσε βροχή πέφτουν οι ακυρώσεις από χώρες της Β. Ευρώπης όπως από τη Γερμανία και την Αγγλία.

Κορωνοϊός: Τι αλλάζει στα δωμάτια των ξενοδοχείων;

«Ο Έλληνας τουρίστας είναι ο καλύτερος τουρίστας»

 Ο κ. Χαρδαλής χαρακτήρισε θετικό τον τριπλασιασμό και τετραπλασιασμό των δελτίων κοινωνικού τουρισμού. «Θα είναι μία ανάσα και για τους επιχειρηματίες και για τους υπαλλήλους και συνταξιούχους που θα τα χρησιμοποιήσουν για τις διακοπές τους», είπε προσθέτοντας ότι ο κλάδος στηρίζεται στον Έλληνα τουρίστα.

«Τα νησιά πρέπει να ετοιμάζονται για τουρίστες με κρούσματα»

Σε κάθε περίπτωση, οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων το τελευταίο διάστημα, προχωρούν σε προσφορές και μειώσεις τιμών προκειμένου να δελεάσουν τους τουρίστες. «Ήδη έχουμε ρίξει τις τιμές κατά 20%. Τα καταλύματά μας είναι προσιτά, ενώ προσφέρουμε και ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την ασφάλεια απέναντι στον κορωνοϊό», είπε. 

Όπως εξήγησε στην πλειοψηφία τους τα ενοικιαζόμενα δωμάτια δεν έχουν πισίνα, ή χώρο εστίασης, ενώ η επαφή που έχουν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων με τον τουρίστα είναι περιορισμένη, κατά την υποδοχή και την αναχώρησή του, αλλά και όταν καθαρίζουν τα δωμάτια και αλλάζουν σεντόνια.

Κορωνοϊός: Πώς θα εφαρμοστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα μικρά νησία;

Στάση αναμονής και από τους ξενοδόχους

Την ανακοίνωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων λειτουργίας αναμένουν με αγωνία και οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής προκειμένου να αποφασίσουν αν, πότε και πώς θα λειτουργήσουν φέτος τις επιχειρήσεις τους, προκειμένου να σώσουν ό,τι μπορούν από τη φετινή σεζόν και να περιορίσουν τις ζημιές της πανδημίας.

«Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ένα αυξημένο ενδιαφέρον. Υπάρχουν ερωτήσεις, κυρίως από επαναλαμβανόμενους πελάτες μας, ως προς την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και  πότε μπορούν να έρθουν, αλλά ακόμη δεν υπάρχουν κρατήσεις», είπε στο star.gr η Νάνσυ Ματσίγκου η οποία διατηρεί μία μικρή οικογενειακή ξενοδοχειακή μονάδα με 75 κλίνες στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής.

Άκου εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη της Νάνσυ Ματσίγκου στη νέα σειρά podcast του star.gr

«Εδώ και ενάμιση μήνα υπάρχουν κυρίως ακυρώσεις κρατήσεων», πρόσθεσε. Όπως εξήγησε 9 στους 10 πελάτες είναι ξένοι τουρίστες και επομένως τα πάντα σχετίζονται με το πώς θα επισκεφθούν την Ελλάδα και κυρίως με την επιδημιολογική κατάσταση της δικής τους χώρας. 

«Μας προτιμούν κυρίως βαλκάνιοι λαοί, Σέρβοι, Ρουμάνοι, Βούλγαροι περισσότερο τα τελευταία χρόνια, Αλβανοί και τουρίστες από τα Σκόπια, καθώς έρχονται οδικώς στη χώρα μας και είναι εύκολη η πρόσβαση», είπε. 

ABC: «Η Ελλάδα είναι ο απρόσμενος ήρωας της Ευρώπης απέναντι στον κορωνοϊό»

Αρκούν οι προσφορές για να σώσουν τη σεζόν;

«Έχουμε ήδη προβεί σε μειώσεις τιμών κατά 15%, γιατί θα πρέπει να κρατήσουμε και την ποιότητα» είπε η κ. Ματσίγκου. 
Ερωτώμενη για το αν μπορεί να σωθεί η σεζόν στην παράταση, σημείωσε: «Φέτος δουλεύουμε με το 50% της σεζόν. Θα δείξει αν μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, πάντως οι περισσότεροι είμαστε απαισιόδοξοι». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top