Ναύπακτος: Μαρτυρία από τον άνδρα που έσωσε τον 17χρονο από πνιγμό

Ο νεαρός έπεσε από τον φάρο γιατί είχε βάλει στοίχημα με τους φίλους του

Η αναστάτωση στη μικρή  κοινωνία της Ναυπάκτου δεν λέει να κοπάσει , μετά την πτώση και το σοβαρό τραυματισμό ενός παιδιού 17 ετών από τον φάρο, για ένα στοίχημα με τους φίλους του. Ο άνθρωπος που βούτηξε πρώτος στο νερό, σώζοντας τον νεαρό από βέβαιο πνιγμό μιλά στο Star και περιγράφει το περιστατικό.

Η γιαγιά του 17χρονου Βασίλη, μέσω του Star,  ευχαριστεί τους ανθρώπους που το μοιραίο βράδυ έτρεξαν να βοηθήσουν τον βαριά τραυματισμένο εγγονό της. Ο πρώτος που βούτηξε στο νερό, μετά το σάλτο μορτάλε του νεαρού, από το φάρο του ενετικού κάστρου της Ναύπακτου, ήταν ο αρχικελευστής του Λιμενικού, Νίκος Ρούσσος. 

«Έτρεξα και είδα το παιδί που ήτανε μέσα, μπρούμυτα στη θάλασσα  κι έπεσα δίπλα του και το τράβηξα . Το παιδί έκανε προσπάθεια με το ένα χέρι να κολυμπήσει, με τα μούτρα μέσα στο νερό. Κι όπως το έπιασα από το χέρι και το τράβηξα έξω το γύρισα ανάσκελα και πήρε ανάσα και εκείνη τη στιγμή πλησίασαν δίπλα δύο κολυμβητές από απέναντι», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Νίκος Ρούσσος.

 

17χρονος Ναύπακτος: «Δε θυμάμαι τίποτα, μετανιώνω που πήδηξα»

Ο σωτήρας του Βασίλη, περιγράφει λεπτό προς λεπτό την προσπάθεια διάσωσης του παιδιού και τα λόγια του προκαλούν ανατριχίλα: «Έπεσε πάνω στο τσιμέντο, στο στηθαίο εκεί και μετά έπεσε στο νερό. Εγώ όταν βγήκα πάνω μετά για να πάρω τηλέφωνο στην υπηρεσία μου και να ειδοποιήσουν το ΕΚΑΒ  του μίλησα κιόλας του λέω «με βλέπεις;», μου λέει ναι. Του λέω «πώς σε λένε;», μου λέει «Βασίλη»…

Οικογένεια 17χρονου: «Όλα έγιναν για ένα στοίχημα»

Το γεγονός πως αυτό το επιπόλαιο, ριψοκίνδυνο παιχνίδι εντυπώσεων μιας παρέας εφήβων, δεν κατέληξε στην απόλυτη τραγωδία, μοιάζει εξωπραγματικό. Όπως μας λένε οι δικοί του όλα έγιναν για ένα στοίχημα, χωρίς χρηματικό αντάλλαγμα. 

«Το παιδί έχει κατάγματα στη σπονδυλική στήλη, θα φορέσει ένα ειδικό γιλέκο. Πρέπει να το φορέσει το παιδί για να σηκωθεί. Δεν μπορεί να κινηθεί το παιδί, έχει καθετήρα, έχει θέμα. Έχει χτυπήσει στο πόδι του» δηλώνει η γιαγιά του 17χρονου. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, ο Βασίλης αύριο αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top