Γυμνάσια και Λύκεια άνοιξαν - Τι θα γίνει με ΑΕΙ και εξεταστική;

Αγωνία για χιλιάδες φοιτητές - Τα πιθανά σενάρια

Πανεπιστήμιο Αθηνών - Προπύλαια

Μπορεί τα σχολεία να ανοίγουν σταδιακά μετά και την επιστροφή των μαθητών γυμνασίου και Α' και Β' Λυκείου τη Δευτέρα 18 Μαΐου , όμως στον «αέρα» βρίσκονται χιλιάδες φοιτητές ΑΕΙ που περιμένουν αγωνιωδώς την έναρξη της εξεταστικής για το θερινό εξάμηνο, καθώς έχει «παγώσει» εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού.

Με αποστάσεις και αντισηπτικά η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο το επικρατέστερο σενάριο είναι οι προφορικές εξετάσεις που πιθανόν θα συνδυαστούν με την υποβολή εργασιών.

Με ζωντανή μετάδοση μαθήματος και αντισηπτικά η επιστροφή στα θρανία

Βέβαια, δεν αποκλείεται ο παραδοσιακός τρόπος των εξετάσεων διά ζώσης, με αυστηρή τήρηση των προληπτικών μέτρων ασφαλείας και τις απαραίτητες αποστάσεις. Μικρή είναι η πιθανότητα της εξ αποστάσεως εξέτασης, καθώς είναι εύκολη η δυνατότητα αντιγραφής και δεν διασφαλίζει τα προσωπικά δεδομένα των φοιτητών.

Επιστρέφουν στα θρανία με μάσκες και θερμομέτρηση οι μαθητές της Γ' Λυκείου

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι φοιτητές θα επιστρέψουν στις 25 Μαΐου στα ιδρύματα για την πραγματοποίηση των εργαστηριακών και κλινικών μαθημάτων –περίπου το 3,5% του συνόλου– που δεν μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση για τα θεωρητικά μαθήματα. Πάντως, κάθε ΑΕΙ θα αποφασίσει εάν πρέπει να παρατείνει το εξάμηνο κατά μία εβδομάδα, ώστε να έχουν χρόνο προετοιμασίας σε περίπτωση που τους έγινε καθυστερημένα η διανομή συγγραμμάτων.

Στην ευχέρεια του κάθε καθηγητή ο τρόπος εξέτασης των φοιτητών

Για τις εξετάσεις, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου των ΑΕΙ, ανήκει στην αρμοδιότητα κάθε διδάσκοντος να επιλέξει τον τρόπο αξιολόγησης των φοιτητών στο μάθημα που διδάσκει.

Ωστόσο, μεταξύ των εναλλακτικών τρόπων εξέτασης που θα αποτρέψουν τον συγχρωτισμό των εξεταζομένων, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει τις εξετάσεις μέσω εργασιών, προφορική εξ αποστάσεως εξέταση μέσω τηλεδιάσκεψης ή και ο συνδυασμός τους.
Οι τρόποι αυτοί υποστηρίζονται από τις πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή από τα πανεπιστήμια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top