Με αποστάσεις και αντισηπτικά η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Μετά τις 20 Μαΐου οι αποφάσεις για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Επιστροφή στα θρανία σήμερα για τους μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου, όπως και για τους μαθητές του Γυμνασίου μετά από δύο μήνες απουσίας και όλα έδειχναν πολύ διαφορετικά. 

Άρση μέτρων: Ανοίγουν σχολεία, malls και απελευθερώνονται οι μετακινήσεις

Αρκετοί μαθητές έφτασαν το πρωί στα σχολεία τους, πολλοί όμως ήταν κι εκείνοι που προσκόμισαν υπεύθυνη δήλωση και δε θα επιστρέψουν στα θρανία. 

Οι κανόνες και σήμερα αυστηροί. Οι καθηγητές υπενθύμιζαν τακτικά στους μαθητές ότι πρέπει να κρατούν τις αποστάσεις μεταξύ τους στο προαύλιο, ενώ μέσα στις αίθουσες τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, οι καθηγητές φορούν μάσκες, ενώ προαιρετική είναι η χρήση μάσκας από τους μαθητές. 

Μέτρα στήριξης της εστίασης ετοιμάζει η κυβέρνηση

Οι μαθητές θα πρέπει να κρατήσουν τα βιβλία τους και για την επόμενη σχολική χρονιά, ενώ θα μπορούν για λίγες εβδομάδες να παρακολουθήσουν και τα μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας. 

Επίσης για να αποφεύγεται ο συνωστισμός δε θα γίνεται η καθιερωμένη πρωινή συγκέντρωση στο προαύλιο για την προσευχή, αλλά αντίθετα οι μαθητές θα πηγαίνουν κατευθείαν στις τάξεις τους. 

Τα σχολεία έχουν εξοπλιστεί με αντισηπτικά, ενώ προβλέπεται σχολαστικός καθαρισμός των εγκαταστάσεων από τις καθαρίστριες, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. 

Με ζωντανή μετάδοση μαθήματος και αντισηπτικά η επιστροφή στα θρανία

Επίσης οι μαθητές θα βγαίνουν σε διαφορετικές ώρες στα διαλείμματα, για να περιοριστεί ο συνωστισμός και η αλληλεπίδραση μεταξύ τους. 

Απαγορεύονται τα παιχνίδια με μπάλα (π.χ. βόλεϊ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο) και τα κυλικεία θα είναι κλειστά.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός μαθητών ανά τάξη είναι 15 και η απόσταση μεταξύ μαθητών, καθισμένων στα θρανία, θα πρέπει να είναι 1,5 μέτρο.

Τα τμήματα των τάξεων έχουν χωριστεί στα δύο και οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολείο εκ περιτροπής. Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή θα πηγαίνει το μισό τμήμα και Τρίτη - Πέμπτη το άλλο μισό, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίστροφο. Τα ολιγομελή τμήματα (ως 15 άτομα) θα μπορούν να λειτουργούν καθημερινά.

Επιστρέφουν στα θρανία με μάσκες και θερμομέτρηση οι μαθητές της Γ' Λυκείου

Ο εξαερισμός των τάξεων θα γίνεται φυσικά και προβλέπεται καθαρισμός τους δύο φορές την ημέρα.

Μετά τις 20 Μαΐου η απόφαση για τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία

Γρίφος παραμένει ακόμα αν και πότε θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία. 

Όπως είπε η υφυπουργός Παιδείας, Σ. Ζαχαράκη στον ΑΝΤ1, οι αποφάσεις θα ληφθούν στις 20 Μαΐου, όταν και οι ειδικοί θα έχουν στη διάθεσή τους επαρκή στοιχεία για την πορεία των κρουσμάτων, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. 

Άνοιγμα Σχολείων: Έτσι θα αντιμετωπίζεται ενδεχόμενο κρούσμα

Αν οι εισηγήσεις των επιστημόνων είναι θετικές, τότε επικρατέστερη ημερομηνία για το άνοιγμά τους είναι η 1η Ιουνίου. 

Στο «τραπέζι» των συζητήσεων αναμένεται να μπει και η πρόταση επιστροφής των μαθητών μόνο δύο τάξεων του δημοτικού της Πέμπτης και Έκτης δημοτικού, με το σκεπτικό ότι οι μαθητές είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία και από μόνοι τους μπορούν να προσέξουν περισσότερο και δε χρειάζονται τη φροντίδα από παππούδες και γιαγιάδες. 

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό θα μπορέσουν να λειτουργήσουν σε καθημερινή βάση τα σχολικά τμήματα με αριθμούς μαθητών έως 15 άτομα, αφού θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι αίθουσες των υπολοίπων τάξεων και δε θα χρειάζονται να πηγαίνουν εκ περιτροπής στο σχολείο. 

Άνοιγμα σχολείων: Με 15 μαθητές το μάθημα – Τι θα ισχύσει για το διάλλειμμα

Αν ανοίξουν τα δημοτικά θα κάνουν μαθήματα έως τις 30 Ιουνίου. 

Όπως και να έχει πάντως, όλα τα σχολεία θα ανοίξουν και πάλι την 1η Σεπτεμβρίου, με στόχο να διδαχθούν τα κεφάλαια που δεν έγιναν, κυρίως στις μεγάλες τάξεις και σε μαθήματα, όπως τα μαθηματικά και η γλώσσα. 
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top