Σύψας: «Μέτρα για τον κορωνοϊό και του χρόνου το καλοκαίρι»

Φόβοι για δεύτερο κύμα πανδημίας από το φθινόπωρο

Δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό και ούτε πρόκειται να τελειώσουμε μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, κάτι που αναμένεται να γίνει σε έναν με ενάμιση χρόνο. 

Το Σάββατο στις 08:00 ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες: Όλα τα μέτρα

Αυτό ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά ο λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας, τονίζοντας ότι τα μέτρα θα υπάρχουν μέχρι και το επόμενο καλοκαίρι. Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος τον χειμώνα. 

«Το πιο πιθανό σενάριο είναι να έχουμε το δεύτερο κύμα τον επόμενο χειμώνα, ελπίζουμε να είναι ηπιότερο από το κύμα της άνοιξης. Θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι... Ελπίζω να μη χρειαστεί να ξανακλειστούμε σπίτι», δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Είναι επίσημο: Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες– Πώς θα λειτουργούν

Όπως είπε, ξεκινάμε από πολύ καλές προϋποθέσεις, με τον δείκτη R0 να βρίσκεται κάτω από το μισό, ενώ ο καλός καιρός πιθανόν να μην ευνοεί τη μετάδοση του ιού. 

Ωστόσο υπογράμμισε ότι ο ιός δε συγχωρεί τα λάθη και επανέλαβε πως οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να αποφεύγουν τον συνωστισμό για να αποφύγουμε τα πισωγυρίσματα. 

Κομισιόν: Αυτές είναι οι προτάσεις για την επανεκκίνηση του τουρισμού

Όσον αφορά στον τουρισμό, ο κ. Σύψας τόνισε πως κομβικό ρόλο θα παίξουν οι αεροπορικές συγκοινωνίες. 

«Το κομβικό σημείο στον τουρισμό είναι οι αεροπορικές συγκοινωνίες ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις πως θα λειτουργήσουν οι ευρωπαϊκές… Αν δεν υπάρξουν ευρωπαϊκές θα υπάρχουν διμερείς αποφάσεις. Δεν τέθηκε θέμα τεστ πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο και προφανώς είναι τεχνικά δύσκολο. Το ιδανικό αυτό θα ήταν. Αλλά είναι οικονομικά ασύμφορο εκατ. τεστ για εκατ. τουρίστες», είπε. 

Με ραντεβού τα γεύματα στο εστιατόριο ξενοδοχείων και το μπάνιο στην πισίνα

Πρόσθεσε πως η χρήση μάσκας στις αεροπορικές συγκοινωνίες θα είναι υποχρεωτική και πως θα υπάρχει διαφορετικός τρόπος που θα προσέρχονται οι τουρίστες στο αεροδρόμιο. Επίσης θα υπάρχουν καινούργια φίλτρα στον εξαερισμό του αεροσκάφους, παρόλα αυτά θα υπάρχει ένας σχετικός κίνδυνος εισροής τουριστών που θα είναι φορείς. 

Αναφερόμενος στους κανόνες που θα πρέπει να εφαρμοστούν στις παραλίες είπε πως όλα είναι θέμα συνήθειας.

«Το βασικό είναι το μπάνιο, το ότι στριμωχνόμαστε σε ένα μπιτς μπαρ θα το στερηθούμε για ένα καλοκαίρι. Πρέπει να προσέξουμε το συνωστισμό στις παραλίες, για να μην ξανακλείσουν. Το αντισηπτικό αρκεί. Ο ιός δεν μεταδίδεται από τη θάλασσα από το νερό», σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top