Οργή για τον παιδεραστή που καταδικάστηκε σε 401 χρόνια φυλακή και έμεινε 8

Κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων

Οργή, αντιδράσεις και επικρίσεις προκαλεί η αποφυλάκιση του εκπαιδευτικού που είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων. Παρόλο που του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 401 χρόνων για παιδεραστία, εξέτισε μόλις οκτώ κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του ποινικού κώδικα. 

Συνολικά 36 θύματα παιδεραστίας και 401 χρόνια καταδίκης, χωρίς κανένα ελαφρυντικό και όμως λόγω καλής διαγωγής ο λεγόμενος παιδεραστής του Ρέθυμνου έμεινε 8 χρόνια και πέντε μήνες φυλακή και πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος. Ο ίδιος ποτέ δε δέχθηκε τις κατηγορίες. 

Τι προβλέπει ο νόμος 

Η είδηση της αποφυλάκισης «πάγωσε» την Ελλάδα, όμως οι δικαστές ακολούθησαν τα όσα αναφέρει ο ποινικός κώδικας. 

«Εάν κάποιος καταδικαστεί σε 50, 100, 200, 300 χρόνια φυλακή, πραγματικά εκτίει τα 20 χρόνια, εκ των οποίων τα 2/5 παραμένει στη φυλακή και μέχρι τα 3/5, δηλαδή 12 χρόνια, εκτίονται πλασματικά εργαζόμενος», αναφέρει ο ποινικολόγος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. 

Το χρονικό της υπόθεσης παιδεραστίας

Το κουβάρι των αποκαλύψεων είχε αρχίσει να ξετυλίγεται όταν ο δράστης είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω στο Ρέθυμνο τον Δεκέμβριο του 2011, για ασέλγεια σε βάρος τριών ανηλίκων. Η αλήθεια ωστόσο ήταν πολύ πιο φριχτή. Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για τις πράξεις του, κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, εις βάρος 36 παιδιών.

Το 2016 το Εφετείο του επέβαλε ακριβώς την ίδια ποινή, καθώς για τα εγκλήματα αυτά δεν προβλέπεται ισόβια κάθειρξη.

Ο εκπαιδευτικός παιδεραστής δήλωσε τόπο διαμονής τη Θεσσαλονίκη, από όπου δεν επιτρέπεται να απομακρυνθεί, ενώ μια φορά το μήνα πρέπει να εμφανίζεται στο  τοπικό αστυνομικό τμήμα ενω δεν μπορεί να επισκεφθεί πότε το Ρέθυμνο.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top