Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ: Δύο ασυμπτωματικοί ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό

Ένας ασθενής και στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»

Δύο είναι τελικά οι ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ που είχαν εισαχθεί για άλλο λόγο, δεν είχαν συμπτώματα, αλλά βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Συναγερμός σε δύο νοσοκομεία - Εντοπίστηκαν ασυμπτωματικοί ασθενείς

Αρχικά χθες οι πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν ασθενή στο ΑΧΕΠΑ κι έναν στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», αλλά στη συνέχεια διευκρινίστηκε πως είναι δύο οι ασυμπτωματικοί ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ.

Όπως έγινε γνωστό οι τρεις ασθενείς πήγαν είχαν εισαχθεί στα νοσοκομεία για άλλο λόγο, βρέθηκαν όμως θετικοί στον κορωνοϊό και αμέσως σήμανε συναγερμός. 

Κορωνοϊός: Στους 146 οι νεκροί - Κατέληξε 50χρονος από τη Λάρισα

Στο ΑΧΕΠΑ, απολυμάνθηκε ο χώρος και περίπου 40 υγειονομικοί υπάλληλοι, γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ για Covid-19 αλλά δεν μπήκαν σε καραντίνα.

Οι ασθενείς είναι μια 70χρονη κι ένας 81χρονος. Η 70χρονη δεν είχε καθόλου συμπτώματα και προτού υποβληθεί σε μια χειρουργική επέμβαση, της έγινε τεστ, και βρέθηκε θετική. Ο 81χρονος παρουσίασε ελαφρά συμπτωματολογία, και του έγιναν δύο τεστ, το πρώτο βγήκε αρνητικό και το δεύτερο θετικό.

Όσον αφορά στον ασθενή στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» είναι ένας άνδρας που μεταφέρθηκε την περασμένη Κυριακή στο νοσοκομείο μετά από απόπειρα αυτοκτονίας. 

Διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Οι γιατροί πήραν δείγμα για το τεστ και την επόμενη μέρα αποδείχθηκε πως ήταν θετικός σε κορωνοϊό.

Επτά νοσηλευτές και έξι γιατροί του νοσοκομείου μπήκαν σε καραντίνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top