Υπάλληλος του δήμου Αθηναίων βρήκε 19.000 ευρώ και τα επέστρεψε

«Έκανα ό,τι μου επέβαλαν οι αρχές μου»

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων, η οποία βρήκε 19.000 ευρώ την ώρα που εργαζόταν και χωρίς δεύτερη σκέψη τα παρέδωσε στην αστυνομία για να βρει τον άνθρωπο στον οποίο άνηκαν. 

Η κυρία Ευαγγελία Ράβδου εργάζεται στην καθαριότητα του δήμου και οι ανάγκες της είναι αρκετές, όμως όταν βρήκε το σακίδιο με τις 20.000 ευρώ δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να κρατήσει τα χρήματα. 

«Κάποιος άλλος άνθρωπος μπορεί να έκανε κάτι εντελώς αντίθετο από αυτό που έκανα εγώ, αλλά εμένα οι αρχές μου από το σπίτι μου είναι αυτές. Ήταν κάτι που δε μου άνηκε, αυτά τα χρήματα κάποιος τα ξέχασε και προφανώς τα είχε ανάγκη», είπε η κυρία Ράβδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η κυρία Ευαγγελία βρήκε το σακίδιο με τα χρήματα δίπλα σε μια ξύλινη κατασκευή στην πλατεία Μοναστηρακίου. Περίμενε λίγο μήπως επιστρέψει κάποιος και τα αναζητήσει και όταν αυτό δεν έγινε επικοινώνησε με τον προϊστάμενό της, του παρέδωσε την τσάντα κι εκείνος την έδωσε στο αστυνομικό τμήμα. 

Η πράξη της, όπως ήταν φυσικό, εντυπωσίασε και συγκίνησε τον δήμαρχο της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη που πήγε και την βρήκε να καθαρίζει την πλατεία. 

«Εγώ θέλω να σας πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γιατί μας κάνατε υπερήφανους. Αυτή είναι η αλήθεια. Αν μπορούσα θα σας έκαναν και αγκαλιά αλλά δεν μπορώ», της είπε ο δήμαρχος Αθηναίων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top