Αυστηροί έλεγχοι για το Πάσχα – Περιπολίες σε αγορές, εκκλησίες, γειτονιές

Αν χρειαστεί θα ακινητοποιηθούν τα ΙΧ από τις 8 το βράδυ του Μ. Σαββάτου

Με στόχο να μην μετακινηθεί κανείς το Πάσχα και να κερδηθεί το στοίχημα με τον ύπουλο ιό, στο τραπέζι του πρωθυπουργικού γραφείου βρίσκεται ακόμα και το σενάριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Την ίδια ώρα εντατικοί είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας σε διόδια και παραδρόμους των εθνικών οδών. Η πλειοψηφία των πολιτών πάντως, φαίνεται να έχει συμμορφωθεί με τα μέτρα. 

Αντίστροφη μέτρηση για άρση των μέτρων: Το σχέδιο για κάθε μήνα  

Πάσχα χωρίς ΙΧ σκέφτεται η κυβέρνηση

Ο στόχος είναι ένας. Να μείνουμε σπίτι μας το Πάσχα. Αν χρειαστεί θα ακινητοποιηθούν τα ΙΧ από τις 8 το βράδυ του Μ. Σαββάτου μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα. 

Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή η Αστυνομία θα είναι σε συναγερμό για την αποφυγή συνωστισμού με περιπολίες στις αγορές και στις εκκλησίες, ενώ την Κυριακή του Πάσχα αστυνομικοί θα βρίσκονται στις γειτονιές ώστε να αποφευχθούν οι μαζώξεις σε πυλωτές και αυλές για το σούβλισμα του οβελία. 

«Θα ήταν ολέθριο, θα ήταν τραγικό. Σκεφτείτε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να μετακινούνται από το ένα άκρο της Αθήνας στο άλλο... για παράδειγμα από το κέντρο της Αθήνας στην Ραφήνα» ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του Star, o υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Το σχέδιο άρσης των περιορισμών

Αν όλα πάνε καλά ως τις 27 Απριλίου η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το πρώτο σχέδιο άρσης περιορισμών. Πρώτα στη λίστα για να ανοίξουν με περιορισμούς είναι τα μικρά καταστήματα του λιανεμπορίου. Θα ακολουθήσουν τα σχολεία με τα παιδιά της Γ' Λυκείου να έχουν προτεραιότητα, ώστε να γίνουν οι πανελλαδικές ως τα μέσα Ιουλίου. 

Καφετέριες και εστιατόρια θα ανοίξουν τις  πόρτες τους και θα στρώσουν τραπέζια, όταν δώσουν το πράσινο φως οι ειδικοί, με τη διαφορά ότι θα έχουν τα μισά τραπέζια και μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Σειρά θα πάρουν τα ξενοδοχεία αλλά με αυστηρά πρωτόκολλα, δηλαδή οδηγίες ασφαλείας που θα εκδώσει ο ΕΟΔΥ, ώστε να αρχίσει να λειτουργεί ξανά ο τουριστικός κλάδος. Οι τελευταίοι περιορισμοί που θα αρθούν είναι για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες. 

ΚΤΕΛ Κηφισού: Η αστυνομία κατέβασε από το λεωφορείο τρεις μετανάστες

Στα ΚΤΕΛ Κηφισού οι αστυνομικοί εντόπισαν τρεις μετανάστες οι οποίοι προσπάθησαν να ταξιδέψουν στην Πάτρα καθώς όπως λένε εργάζονται στη Μανωλάδα. Δεν είχαν όμως τα απαραίτητα έγγραφα. Τους κατέβασαν από το λεωφορείο και τους έκοψαν πρόστιμο. Ο ένας από αυτούς αρνήθηκε να το πάρει.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top