Κορωνοϊός: Ασθενείς βγαίνουν νικητές από τις ΜΕΘ και χειροκροτούνται

Τα βίντεο προκαλούν χαμόγελα και συγκίνηση

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star της Δευτέρας

Αισιόδοξα μηνύματα έρχονται από τα ελληνικά νοσοκομεία, καθώς αρκετοί είναι οι ασθενείς με κορωνοϊό που εξέρχονται από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και σκορπίζουν χαμόγελα τόσο σε συγγενείς και φίλους, όσο και στους γιατρούς. 

Τις τελευταίες ημέρες, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο με ασθενείς που χειροκροτούνται από γιατρούς και νοσηλευτές κατά την έξοδό τους από τις ΜΕΘ. 

Συγκινητικό είναι το βίντεο που ανήρτησε ο διευθυντή της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, Ανέστης Κιούλπαλης στον λογαριασμό του στο Facebook, στο οποίο καταγράφεται η στιγμή που μια 63χρονη γυναίκα βγαίνει νικήτρια από την εντατική μονάδα του ίδιου νοσοκομείου.

Οπως χαρακτηριστικά έγραψε ο κ. Κιούλπαλης:

«Η συγκίνηση είναι μεγάλη. Η πρώτη ασθενής μας με σοβαρή λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό βγαίνει από την ΜΕΘ και μεταφέρεται στην πνευμονολογική κλινική. Οι πιθανότητες ήταν συντριπτικά εναντίον της. Τα κατάφερε όμως χάρη στις προσπάθειες όσων διακρίνονται πίσω μου, των νοσηλευτών και των γιατρών της μονάδας και όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο, που με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, πρόσφεραν αυτό που πάντα δίνουν στους ασθενείς μας. Την ευκαιρία της επιβίωσης.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, αλλά και στον κρητικό λαό που από την πρώτη στιγμή έδειξε αλληλεγγύη σε μια ξένη γυναίκα που χρειαζόταν βοήθεια και δεν είχαμε σκηνές μισαλλοδοξίας και μισανθρωπισμού, που βλέπουμε δυστυχώς σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Το Βενιζέλειο παρότι δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, έδειξε ότι τα καταφέρνει στα δύσκολα. Ευελπιστούμε με μεγαλύτερη στήριξη να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

Νικητής και ένας άνδρας από το Θριάσιο

Ένα ακόμα συγκινητικό βίντεο δημοσιεύθηκε στο Facebook με έναν ασθενή, ο οποίος πήρε εξιτήριο από τη ΜΕΘ στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Κατά τη μεταφορά του σε απλό θάλαμο, ο ασθενής χειροκροτά τους γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ οι ίδιοι φωνάζουν «Μπράβο κύριε Γιώργο». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top