Αρκούδες βγήκαν βόλτα στην Καστοριά όσο «Εμείς Μένουμε Σπίτι»

Άδειασαν οι δρόμοι λόγω καραντίνας - Σε «αστικό βιότοπο» μετατράπηκε η πόλη

Δείτε τη νυχτερινή βόλτα της ακρούδας με τα δύο μικρά της που έφτασαν μέχρι την πόλη της Καστοριάς

Μία αρκούδα με τα 2 μικρά της «έσπασαν» την καραντίνα και βγήκαν βόλτα στην πόλη της Καστοριάς. Τα άγρια ζώα απαθανάτισε χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα ένας πολίτης από το μπαλκόνι του στην περιοχή Χλόη, μόλις 800 μέτρα από το κέντρο της πόλης.

«Την αρκούδα τη γνωρίζουμε εδώ και 3-4 χρόνια. Φέτος όμως κατέβηκε μαζί με τα μωρά της, είναι η πρώτη εμφάνιση που κάνει», είπε στο star.gr ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μέλος της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης Καστοριάς για τα άγρια ζώα και συνεργάτης του Αρκτούρου. «Όπως φαίνονται από την όψη τους στο βίντεο, τα δύο αρκουδάκια είναι σχεδόν 2 ετών ωστόσο, δεν τα έχουμε δει ακόμη από κοντά γιατί πέρυσι η αρκούδα κατέβαινε μόνη της στην πόλη», πρόσθεσε.

Κορωνοϊός: Νέα γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για γονείς και παιδιά


Αναφορικά με πώς βρέθηκε στο σημείο το άγριο ζώο, είπε ότι με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί στην Καστοριά για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού,  η κυκλοφορία απαγορεύεται μετά τις 8 το βράδυ και οι δρόμοι αδειάζουν. «Είναι ακριβώς εκείνη η ώρα, το σούρουπο, που μπορεί να βγει το ζώο και να περπατήσει στη φύση. Έτσι, αφού βρήκε ησυχία στην περιοχή, ακολούθησε μια λωρίδα παραλίμνιου δάσους που είναι κοντά στον αστικό ιστό και μπήκε σε ένα χώρο, όπου εκεί υπό κανονικές συνθήκες αθλείται ο κόσμος, τρέχει, κάνει ποδήλατο ή βγαίνει για τον περίπατό του» εξήγησε, σημειώνοντας:


«Η αρκούδα είναι τροφοσυλλέκτης. Έχει ξυπνήσει από το χειμερινό λήθαργο με την καλοκαιρία των τελευταίων ημερών και βέβαια αυτά τα ζώα είναι πεινασμένα γιατί τους λείπει βάρος και πρέπει να ξεκινήσουν τη δραστηριότητά τους».

Δείτε τι είπε για την εμφάνιση της αρκούδας στο star.gr o κ. Παναγιωτόπουλος μέλος της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης Καστοριάς.


Όπως εξήγησε η εμφάνισή της αρκούδας θεωρείται επικίνδυνη, ενώ κάλεσε τον κόσμο που κυκλοφορεί στην περιοχή και ειδικά όσους βγάζουν βόλτα τον σκύλο τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. «Η αρκούδα μπορεί να θεωρήσει απειλή την ανθρώπινη παρουσία και ακόμη περισσότερο αν αυτός συνοδεύεται και από ένα ζώο συντροφιάς», είπε χαρακτηριστικά. 

Σχετικά με τα μέτρα που σκοπεύουν να λάβουν στην πόλη είπε: «Ζητήσαμε από το Δήμο να μαζέψει τα σκουπίδια ώστε να μη βρίσκει τροφή. Ελπίζουμε να τη βρούμε και εμείς σήμερα που θα πάμε στην περιοχή, σαν Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, ώστε να μπορέσουμε να της δημιουργήσουμε αφιλόξενο περιβάλλον και να την αποτρέψουμε να επιστρέψει στον αστικό ιστό». Την ίδια ώρα εκτίμησε ότι «αν το άγριο ζώο βρει τροφή θα συνεχίσει να επισκέπτεται την περιοχή».

Συναγερμός στο Νοσοκομείο Κοζάνης: Νοσηλεύτρια βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό


Βγήκαν και τα πουλιά στους δρόμους της Καστοριάς…


«Λόγω των μέτρων της καραντίνας άδειασε η πόλη από ανθρώπους, με αποτέλεσμα η Καστοριά να μεταμορφωθεί σε έναν αστικό βιότοπο», είπε στο star.gr ο κ. Παναγιωτόπουλος. 
«Πέρα από τις αρκούδες που κατέβηκαν στην πόλη, τελευταία βλέπουμε και πολλά από τα πουλιά που φιλοξενούνται στη λίμνη μας να βγαίνουν από αυτή και να περπατούν σε κεντρικούς δρόμους», είπε χαρακτηριστικά. 
 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top