ΙΣΑ: Εξασφάλισε συνολικά 500.000 μάσκες, γάντια και αντισηπτικά

Αποστέλλονται σε 4.500 ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξασφάλισε 500.000 υλικά ατομικής προστασίας και ξεκίνησε να τα αποστέλλει σε 4.500 ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, προκειμένου να παραμείνουν ασφαλείς και να κρατήσουν ανοιχτά τα ιατρεία τους μέσα στη μεγάλη υγειονομική κρίση του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Δύο ακόμα νεκροί στην Ελλάδα – Ένας 42χρονος και μια 84χρονη

Πρόκειται για μάσκες, γάντια και αντισηπτικά που αποστέλλονται με courier σε όσους γιατρούς έχουν δηλώσει την επιθυμία, καθώς και στολές προστασίας και γυαλιά που θα διατεθούν ανάλογα με τη διαθεσιμότητα σε ομάδες επαγγελματιών υψηλού κινδύνου.

Σημειώνεται ότι ο ΙΣΑ έχει ήδη αποστείλει 75.000 μάσκες και γάντια, σε 1300 ιατρεία της Αθήνας και συνεχίζει την προσπάθεια για να συνδράμει τα μέλη του και να στηρίξει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ένταση στον «Ευαγγελισμό» με γιατρούς και αστυνομικούς

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια να εξασφαλίσουμε το απαραίτητα μέσα προστασίας για τα μέλη του ΙΣΑ, προκειμένου να είναι ασφαλείς και να κρατήσουν ανοιχτά τα ιατρεία τους, την κρίσιμη αυτή ώρα που ο ασθενής και η πατρίδα μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Είναι θέμα ύψιστης σημασίας να παραμείνει όρθια η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που αποτελεί το ανάχωμα για να μη καταλήξουν τα περιστατικά στα νοσοκομεία.

Πρέπει ωστόσο και η πολιτεία να διασφαλίσει άμεσα όλα τα μέσα προστασίας στους εργαζόμενους στις δομές υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και δίνουν τον αγώνα με αυταπάρνηση. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε με όλες τις δυνάμεις μας δίπλα στους γιατρούς της Αθήνας.»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top