Covid-19: H Iατρική Σχολή του ΕΚΠΑ κάνει μελέτη με χορήγηση ρεμντεσιβίρης!

Πρόκειται για πειραματικό φάρμακο εξηγεί η καθηγήτρια Γιώτα Τουλούμη

H Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών επιτηρεί μελέτη, κατά την οποία θα δοθεί φαρμακευτική αγωγή με πειραματικό φάρμακο σε 75 κλινικές σε όλο τον κόσμο, όπως παραδέχτηκε η καθηγήτρια βιοστατιστικής και επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώτα Τουλούμη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Διεθνής αποκλειστικότητα: Η κορυφαία λοιμωξιολόγος του Cambridge στο Star

Η μελέτη χρηματοδοτείται από τα Ινστιτούτα Υγείας της Αμερικής και συμμετέχουν σε αυτή οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και όλου του κόσμου.

«Η ουσία που θα χορηγηθεί σε αυτή τη φάση είναι η ρεμντεσιβίρη. Θα συμβάλλουμε κι εμείς για να καταλήξουμε προς το καλοκαίρι, αν η ρεμντεσιβίρη είναι αποτελεσματικό φάρμακο για τον Covid-19. Αν αποδειχθεί ότι είναι, θα αδειοδοτηθεί από τους αντίστοιχους οργανισμούς φαρμάκων και θα δίνεται ως θεραπεία» σημείωσε η κ.Τουλούμη.

«Η ρεμντεσιβίρη είναι πειραματικό φάρμακο, δε χρησιμοποιείται δηλαδή για κάποια άλλη νόσο. Είχε δοκιμαστεί όμως και στον Έμπολα και στον SARS. Φαίνεται να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ασφάλειά του» πρόσθεσε η καθηγήτρια βιοστατιστικής και επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top