Κορωνοϊός: Πότε θα δούμε ύφεση της πανδημίας στη χώρα;

Τι απαντά ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ

Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, μίλησε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για το πότε προβλέπεται η ύφεση της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Κορωνοϊός: Δύο ακόμα νεκροί σήμερα - Στα 70 τα θύματα

«Το πιο λογικό σενάριο είναι ότι τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε τα αποτελέσματα της απαγόρευσης κυκλοφορίας, οπότε θα ανασχεθεί και όση υπολοιπόμενη μεταδοτικότητα είχε μείνει στον πληθυσμό» είπε ο καθηγητής. 

Οι Times του Λονδίνου εκθειάζουν τους Έλληνες για την υπακοή στα μέτρα

«Ο κορωνοϊός έχει υψηλότερη μεταδοτικότητα από τη γρίπη. Αν και η γρίπη περνάει σε ύφεση σε πιο υψηλή θερμοκρασία, ο συγκεκριμένος ιός δε θα το κάνει» ανέφερε. Όπως τόνισε όμως, με την αύξηση της θερμοκρασίας, οι πολίτες δε θα συνοστίζονται σε χώρους επομένως θα μειωθεί και η μεταδοτικότητα του ιού.

Σχεικά με τη χρήση της μάσκας, σημείωσε ότι υπάρχουν δύο είδη μάσκας, αυτό που προστατεύει τους γύρω μας και αυτό που προστατεύει εμάς τους ίδιους. «Αυτές που χρησιμοποιούνται ευρέως ανήκουν στο πρώτο είδος, για αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί κατά την αφαίρεσή τους».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top