Νοσοκομείο Ξάνθης: Πλήρης εξοπλισμός και ενημέρωση στη μάχη του κορωνοϊού

Πώς αντιμετώπιζει την πανδημία ο νομός με την μεγάλη αύξηση κρουσμάτων

Νοσοκομείο

Από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού και παρά την έγκαιρη παρέμβαση της κυβέρνησης και του υπουργείο Υγείας, στον Νομό Ξάνθης έχει παρατηρηθεί μια στατιστικά μεγαλύτερη έξαρση.

Ξάνθη: Κλειστό γήπεδο μετατράπηκε σε μονάδα για τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με τη διοικητή του νοσοκομείου, Ροφαέλα Έλενα, το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα από τη πρώτη στιγμή και έχει ανταποκριθεί αποτελεσματικά μέχρι τώρα, έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα και έχοντας προβεί στις ακόλουθες παρεμβάσεις:

1. Δημιουργία και πλήρης εξοπλισμός ειδικής κλινικής Covid-19, με 9 αίθουσες αρνητικής πίεσης, 15 κλίνες (6 δίκλινα και 3 μονόκλινα δωμάτια), με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

2.  Προετοιμασία πρόσθετης πτέρυγας ΜΕΘ, με 5 νέα ειδικά κρεβάτια.

3. Δέσμευση χώρων 2 μεγάλων κλινικών, ώστε να προετοιμαστούν άμεσα ως νέες πτέρυγες Covid, δυναμικότητας 72 κλινών, με προοπτική αναβάθμισής τους σε κλίνες αυξημένης φροντίδας.

Ξανθιώτες εθελοντές κατασκευάζουν προστατευτικές μάσκες, σε 3D εκτυπωτές

4.  Ιδιοκατασκευή μέσων ατομικής προστασίας (σκάφανδρα, ποδονάρια) με το τμήμα Ραφείου του Νοσοκομείου μας και με πρόσθετη εθελοντική συμμετοχή αλλά και εξωτερική συνεργασία.

5. Συνεργασία με τον ΟΜΙΛΟ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ ΑΕ, ώστε να εγκατασταθεί μια νέα γραμμή παραγωγής μέσων ατομικής προστασίας.

6.  Καθημερινή εκπαίδευση όλου του προσωπικού, αλλά και του προσωπικού των κέντρων υγείας του νομού στη χρήση των μέσων ατομικής προστασίας. 

Επίσης οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων συμμετέχουν σε ταχύρρυθμα σεμινάρια για να αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες στην αντιμετώπιση των περιστατικών covid-19.

7. Συνεργασία με ψυχολόγους του νοσοκομείου και εξειδικευμένη Δομή Ψυχολογικής υποστήριξης των ασθενών που βρίσκονται θετικοί στον Covid-19 και του υγειονομικού προσωπικού.

8. Σε συνεργασία με τη Περιφέρεια ΑΜΘ, τους Δήμους της περιοχής αλλά και τους φορείς πολιτικής προστασίας γίνεται διαρκής ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση και κυρίως κατευθύνουμε τις δράσεις που άπτονται της δημιουργίας υγειονομικής ασπίδας των πολιτών μας.

Τέλος, το ύψος των χορηγιών που έχουν εξασφαλίσει σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, μέχρι στιγμής, αγγίζει τις 500.000€ και καθημερινά και συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προτάσεις για προσφορά και αλληλεγγύη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top