Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποια πρέπει να είναι η μορφή του SMS στο 13033

Εντατικοί οι έλεγχοι για την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων λόγω κορωνοϊού

Κινητό τηλέφωνο

Η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού και τα έκτακτα μέτρα θα συνεχίσουν για αρκετό καιρό ακόμα, έως ότου η πανδημία του παρουσιάσει ύφεση. Οι έλεγχοι είναι εντατικοί και καθημερινά καταγράφονται εκατοντάδες παραβάσεις πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για έξι λόγους που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Ο πιο εύκολος τρόπος δήλωσης της μετακίνησης των πολιτών η αποστολή SMS στο 13033. Η αποστολή του μηνύματος είναι χωρίς χρέωση.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αύξηση 30% τα πρόστιμα στην Αθήνα

Ποια πρέπει να είναι η μορφή του SMS 

Η σωστή αποστολή του SMS είναι X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1.    Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2.    Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3.    Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4.    Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5.    Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6.    Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Ο αποστολέας θα λαμβάνει ως απάντηση το εξής μήνυμα:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top