Κορωνοϊός: Ξεκινά στις 10:00 η εκπαιδευτική τηλεόραση για τους μαθητές

Με τα σχολεία κλειστά είναι μια καλή ευκαιρία για επανάληψη

Σήμερα στις 10:00 ακριβώς θα χτυπήσει και πάλι το… κουδούνι. Όχι τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω κορωνοϊού, όμως θα χτυπήσει το… κουδούνι της εκπαιδευτικής τηλεόρασης στην ΕΡΤ2, ώστε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η επαφή των μαθητών με το μαθησιακό περιβάλλον και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο νέος χάρτης του κορωνοϊού: Ποιες περιοχές δεν έχουν ούτε ένα κρούσμα

«Φέρνουμε εις πέρας, βήμα-βήμα, μέρα-μέρα ένα πρωτοποριακό για τη χώρα μας εγχείρημα», δήλωσε σχετικά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ικαρία: «Θα κυνηγήσουμε νομικά τον 25χρονο που έσπασε την καραντίνα»

Η εκπαιδευτική τηλεόραση θα απευθύνεται κυρίως σε μαθητές του δημοτικού.

Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των δύο πρώτων ημερών του τηλεοπτικού σχολείου της ΕΡΤ2 έχει ως εξής: 

Δευτέρα 30 Μαρτίου, 10 π.μ.

  • Επαναληπτικό μάθημα στη Γλώσσα Δ', Ε' και ΣΤ' τάξης / Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος
  • Ιστορία Δ' τάξης /Εκπαιδευτικός: Γιώργος Δάβος
  • Φυσική Ε' τάξης /Εκπαιδευτικός: Ουρανία Γκικοπούλου

Τρίτη 31 Μαρτίου, 10 π.μ.

  • Μαθηματικά, Γ' & Δ' τάξης /Εκπαιδευτικός: Μίνα Τόδωρη
  • Μαθηματικά, Δ' & Ε' τάξης /Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος
  • Φυσική Ε' & ΣΤ' τάξης /Εκπαιδευτικός: Κώστας Χωριανόπουλος

Τα συγχαρητήριά της για την πρωτοβουλία αυτή έδωσε η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως.

«Θερμά συγχαρητήρια οφείλονται στους πρωτεργάτες αυτής της μεγάλης προσπάθειας, τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη εκπαίδευσης, αλλά και στους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημα αυτό με τόση θέρμη, και όλοι μαζί από κοινού δίνουν σάρκα και οστά σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο για τη χώρα μας εγχείρημα. Θερμές ευχαριστίες και στη διοίκηση και το προσωπικό της ΕΡΤ για την καίρια συμβολή της στην εκπαιδευτική τηλεόραση», είπε.

Επανέλαβε ακόμα ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση, ωστόσο διατηρεί στενή την επαφή μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών με την εκπαιδευτική διαδικασία. 

Επιπλέον, το υπουργείο ενημέρωσε ότι όλα τα λύκεια και τα γυμνάσια της χώρας καλύπτονται πλέον μέσω της σύγχρονης (ζωντανής) εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει και η ένταξη των δημοτικών σχολείων που θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σχετικά με την ασύγχρονη και τη χρήση του εκπαιδευτικού υλικού του υπουργείου, ο αριθμός των χρηστών-μαθητών έχει ξεπεράσει τους 700.000 και των χρηστών-εκπαιδευτικών τους 166.000, ενώ εκπαιδευτικά εργαλεία όπως «Φωτόδεντρο» και E-Books έχουν συγκεντρώσει πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέψεις.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top